Billedserie: Så skal der byttes!

Der er fyldt med mennesker i Næstved, og i mange af butikkerne er køerne lange. Folk er godt klar over, at i dag er store byttedag, men alligevel vælger mange netop i dag til at bytte julegaver.

- Vi skal have byttet i dag, for snart skal vi jo til at gøre klar til nytår, forklarer Simon Espersen, der er i Fætter BR med sin kæreste Mie Andersen og deres 10 måneder gamle søn, Anton.

Dagen efter anden juledag er store byttedag og igen i år vrimler det med mennesker i Næstved, som skal have byttet deres gaver. Noget er i den forkerte størrelse, noget har man fået to af, og noget bryder man sig bare ikke om.

Dansk Erhverv forventer, at der i år vil blive byttet julegaver for over 350 millioner kroner. Det er dog ikke noget, man mærker til i Expert, hvor det løber stille af sig.

Her er der ikke så mange mennesker, og butiksindehaveren, Henrik Jensen, er ikke i tvivl om hvorfor.

- Som udgangspunkt er der nok ikke så mange, der bytter i fysiske butikker, fordi de har fået mere vejledning i købet, mener han.

Det stopper dog ikke lange køer i mange andre butikker i Næstved, og det er jo ikke så mærkeligt, når mere end 4 procent af gaverne under juletræet byttes hvert år.