Ungerådet i Allerød satser på positive fællesskaber

"Det er superfedt, at Bettina Hauge italesætter nogle af de problemstillinger, som unge står med," siger Ungerådets formand, Lasse Havmøller om politikerens fokus på "de oversete" unge.

"Bare det, at der bliver taget initiativ til at gøre noget ved problemerne, at der bliver talt om tingene og etableret nye tilbud, er en god ting. Ungerådet er i en opstartsfase, og vores indflydelse i forhold til at tage de her svære problemstillinger op, er begrænset. Men vi vil meget gerne hjælpe," siger han og tilføjer:

Læs også: Bettina Hauge om Natteravnene: "Vi skal have bedre fat om de unge i Allerød"

"Hvis Allerød mangler nogle positive fællesskaber, så er risikoen for, at de negative fællesskaber vokser, måske større."

Målsætningen for Ungerådet er at skabe fællesskaber på tværs af uddannelsesinstitutioner, sådan at unge fra f.eks. gymnasiet, folkeskolerne og musikskolen mødes.

"Vi har allerede haft et brætspils-arrangement på Mungo park, som gik rigtig godt, og vi håber at få lov til at gentage det. I det nye år har vi en ambition om at samle de unge om et madarrangement," siger Lasse Havmøller.

Ungerådet ser frem til en ungecamp, som arrangeres af kommunen i januar.

"Den kunne blive en god start i forhold til at italesætte svære problematikker," siger han.