Elever danser sig til bedre sammenhold

Alle 800 elever på Rungsted Gymnasium er fredag på dansegulvet i deres store Vild med Dans-konkurrence til fordel for Danmarksindsamlingen.

Danseskoene er snøret, de roterende lyskegler farver gulvet og discorytmerne tordner på fuld volumen, da Rungsted Gymnasium fredag er forvandlet til et inferno af dans.

Skolens 800 elever fordelt på 30 klasser er alle tunet ind på at skabe den helt store Vild med Dans-dag, hvor de med deres kroppe og fællesskab samler penge ind til Danmarksindsamlingen for sårbare og udsatte børn i verdenen.

Artiklen fortsætter under foto...

De sidste otte uger har klasserne brugt idrætstimerne til dans. Og det har været megafedt, kommer det med store smil fra Christine Toftager Ejlersen og Sarah Laage Funder fra 1.A. Sammen med resten af deres klassekammerater kommer de lige fra dansegulvet i den store finale.

- Det er helt klart det sjoveste forløb, vi har haft. Selvom det er lidt uhyggeligt at skulle danse for hele skolen, så er det også superfedt, er de to 17-årige 1.g-elever enige om.

Artiklen fortsætter under foto...

- Det har også gjort, at vi er blevet tættere i klassen. Før var vi lidt opdelt. Det er vi ikke mere. Vi har også lært at stole på hinanden i dansen, fordi vi har nogle kast. Alle har været med hele vejen - også drengene - og det har gjort det vildt godt, lyder det fra Christine og Sarah.

- Man kan godt sige, at vi har danset os til sammenhold, tilføjer de.

Fælleskab mod ensomhed

Udover at samle ind til Danmarksindsamling via dansen, en fredagscafé og hele den forgangne uge er det for rektor på Rungsted Gymnasium, Ruth Kirkegaard, også afgørende, at alle elever er med på dansegulvet.

Artiklen fortsætter under billedgalleri...

- Det handler om, at dans er godt mod ensomhed hos de unge. Derfor var der krav til klasserne om, at alle elever skulle være med i dansen. Det her er noget, vi gør sammen, og der er ikke nogen, vi kan undvære, siger Ruth Kirkegaard, der også selv indtager dansegulvet i en gruppe med flere lærere.

- Når vi beder eleverne om at præstere, så skal vi også være rollemodeller og spille os selv ud. Jeg synes, at eleverne har været megamodige, og vi har set dem hele ugen stå og øve sig på gangene, fordi de jo skal optræde for alle de andre elever og derfor har noget på spil. Niveauet har virkelig været højt i år, og så er det bare fantastisk vildt at få 800 elever til at danse mod ensomhed, lyder det fra rektoren.

Artiklen fortsætter under foto...

Efter dansefinalen og fredagscafé når Rungsted Gymnasium at samle 38.998 kroner til Danmarksindsamlingen, og i den landsdækkende gymnasiekonkurrence om at samle fleste penge ind placerer de sig på en flot tredjeplads.

Foto: Morten Timm
Foto: Lise Wenger Rosenwanger
Foto: Lise Wenger Rosenwanger