Buschauffører fik Handicapprisen

3. december er den internationale handicapdag, og det blev søndag formiddag markeret på Café Solsikken i Skibbrogade i Kalundborg, da Kalundborg Kommune og Handicaprådet uddelte årets handicappris.

I år gik den til gruppen af bybuschauffører i Kalundborg, som modtager prisen for deres væremåde og behandling af handicappede buspassagerer.

Søndag formiddag overrakte formand for Handicaprådet Gunver Jensen (S) derfor med stor glæde prisen til chaufførerne, og i sin tale udtrykte hun stor tilfredshed med den for nogle måske overraskende indstilling.

- Igennem årene har der været mange forskellige grupper og privatpersoner, der har gjort sig fortjent til prisen, og hvert år er det en stor fornøjelse, at modtage indstillinger, som man ikke lige havde set komme. I pressen bliver I ofte fremstillet som sure og fortravlede, men I har en vis evne til at blive venner med stamkunderne i bussen, som kan tale ud med jer på både gode og dårlige dage. I gør en masse for både unge handicappede, når de skal til og fra arbejde, men også for gamle koner med rollatorer. Det gør mig mega stolt, sagde Gunver Jensen.

Hæderen vakte stor glæde blandt bybuschaufførerne, der også selv var overraskede over indstillingen.

- Det er et ordentligt klap på skulderen for os, men det kom som en overraskelse, for vi ser jo ikke os selv som en handicapservice. Vi behandler dem jo bare som alle andre kunder, når de skal til og fra aktivitetstilbud, siger talsmand for chaufførerne Jens Vang Petersen.