Landsby-borgere vil have fibernet

Af Bjarne Stenbæk

Efter at fibernet nu er kommet til Tystrup, ønsker en arbejdsgruppe i Lynge Eskildstrup og omegn også at fremtids sikre deres huse med hurtigt internet. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Aftalen med Fiber.dk er på plads, og betingelserne er gode, fortæller Helge Bjerre fra arbejdsgruppen.

- Af de ca. 75 husstande i området skal 35 tilmelde sig inden 31. december 2017. og så har man fremtidssikret sin digitale verden, der »buldrer« derud ad. Hvad der end sker med TV, telefoni og internet, er man med.

Fordelene og økonomien i forhold til de eksisterende og nuværende udbyder er gode. lyder det videre fra arbejdsgruppen. Med en tilslutningsafgift på 1.995 kr. er man kørende med det hele, og man vælger selv på fibia.dk/wrist, hvor stor en pakke man ønsker. Pakkerne er indrettet efter hvor stor husstanden er, og behovet i de enkelte familier.

De forskellige TV pakker kan man se på fibia.dk/megetmeretv.

- Arbejder man hjemme fra, ser Netflex og almindelig TV, vil være sikre på at kunne komme i "banken" eller bare klar til altid at få fat i moster Lone, Brugsen, lægen eller hvem det nu måtte være, er vi i arbejdsgruppen overbevist om, at fibernet er løsningen, siger Helge Bjerre.

- Fibernet er en nuværende/kommende løsning, der skal sikre, at vi ikke sakker bagud i forhold til de andre huse og områder, så i arbejdsgruppen håber vi på stor opbakning fra lokalbefolkningen.

Informationsmateriale er uddelt til de berørte husstande, men skulle det være bortkommet, kan man kontakte Helge Bjerre fra arbejdsgruppen på telefon 60919288 for at få et nyt. Man kan også følge arbejdet på Facebook-gruppen: fibernetlyngeeskildstrup og omegn.