Militær dræber angrebsmænd i Kabuls spioncenter

To mænd blev dræbt, da de trængte ind på efterretningsvæsenets træningscenter i Afghanistans hovedstad.

Et angreb mandag morgen mod efterretningsvæsenets træningscenter i den vestlige del af den afghanske hovedstad, Kabul, er blevet standset af militær og politi. Det oplyser en embedsmand.

- Angrebet er afsluttet. To angribere er blevet dræbt. Kun to politifolk er såret, siger talsmanden for Kabuls politi, Basir Mujahid, som tilføjer, at ingen civile kom noget til.

De bevæbnede mænd trængte ind i en bygning, som er under opførelse ved efterretningsvæsnets træningscenter i Afshar-området i Kabul. Der lød tidligt på dagen eksplosioner og skudsalver fra området.

Islamisk Stats propagandaorgan i Mellemøsten siger i en erklæring, at den militante islamistiske gruppe stod bag angrebet.

Den afghanske hovedstad er i de seneste måneder blevet et af de blodigste steder for civile i det krigshærgede land.

Både Taliban og Islamisk Stat har optrappet deres angreb siden 31. maj, hvor en lastbilbombe i byens ambassadekvarter dræbte 150 mennesker og sårede omkring 400. Ofrene var overvejende civile.

Regeringen mener, at massakren blev udført af Haqqani-netværket, som er knyttet til Taliban.

Taliban dræbte ved angreb i oktober omkring 150 mennesker.

Det afghanske militær, som belastes af deserteringer og korruption, lider stadigt flere tab. En amerikansk overvågningsgruppe taler om "chokerende høje tabstal" i den afghanske hær.

Natos styrker afsluttede officielt deres kampmission i 2014.

Moralen beskrives som faldende i regeringsstyrkerne, hvor der er frygt for, at de militante får omfattede hjælp fra personer, der har infiltreret sikkerhedsstyrkerne.

Desuden benytter oprørsgrupperne sig af korruption til blandt andet at købe en del af militærets våben og udstyr.