Gang i boligsalget

jette Bundgaard

Nye tal fra Finans Danmarks udbudsstatistik viser, at der lige nu er længere mellem til salg-skiltene i de danske forhaver og vinduer.

Lige nu er der i Holbæk kommune tre procent færre huse og i Odsherred ni procent færre huse til salg end på samme tidspunkt sidste år. For sommerhuse er udbuddet faldet 15 procent i Odsherred og hele 21 procent i Holbæk Kommune.

Det er ifølge Home-mægler Michael H. Jørgensen ganske normalt, at der ikke er så mange, der sætter deres bolig til salg i efteråret. Men der er også en anden - og mere positiv - årsag til, at det tynder ud i til salg-skiltene.

- Det går væsentlig bedre med boligsalget i forhold til sidste år, og derfor er der blevet længere mellem til salg-skiltene i forhaver og på vinduer. Vi mangler ganske enkelt både huse og fritidshuse til salg, siger Home-mægleren.

Ifølge Homes fremvisningsindeks for de seneste tre måneder har der været flere købere på fremvisningerne. Homes køberbarometer viser desuden, at der fra 2. til 3. kvartal er sket en stigning fra 13 til 16 procent af danskere, der har planer om at købe bolig i løbet af de næste seks måneder.