Mathias klar med scooterbutik

I løbet af kort tid åbner Mathias Skov butik i Gørlev. Her repareres og sælges brugte og nye el-scootere.

- Jeg har allerede flyttet et par af mine el-scootere ind og mit værksted er også i gang, men jeg mangler de sidste ting fra mit tidligere værksted og butik i Føllenslev, forklarer Mathias Skov, mens han låser døren op i den nye butik, Skovs Scooterteknik, som ligger på Bytorvet 2 i Gørlev.

Tidligere har lokalerne indeholdt en Fakta-butik, deraf de automatiske skydedøre. Og lige netop de døre, passer den 24-årige Mathias Skov ganske udmærket.

Det gør det nemlig noget nemmere for ham at få scooterne ind og ud.

Det er omkring et år siden Mikkel Skov etablerede sig med egen forretning i Føllenslev, hvor han bor.

- Med det var lidt upraktisk, jeg havde lokaler på en gård og det var ikke lige et sted, der kom strøgkunder, så da jeg så lokalet her, greb jeg straks chancen. Lokalet her er større og ligger meget bedre. Her har jeg plads til udstilling og værksted, siger Mathias Skov.

Både brugte og nye

Forleden var Mathias Skov i Jylland for at sikre sig forhandlingen på CP Mortensen scootere i Hjørring, og den aftale kom i hus, så der nu både sælges brugte og nye scootere hos Skovs Scooterteknik.

- Jeg har hidtil købt brugte op, sat dem i stand og giver et halvt års garanti på scooterne, og det bliver jeg ved med, men man kan fremover også købe nye scootere her, forklarer Mathias Skov.

En brugt scooter ligger i et prisleje på 6500 kroner og opefter. De fleste kører omkring 40 kilometer på en opladning og man oplader i et helt almindeligt strømstik. Farten ligger på mellem otte og 15 kilometer i timen.

Ikke kun for ældre

Det er ikke kun ældre eller bevægelseshæmmede, der er glade for el scooterne. Flere og flere har fået øjnene op for de smarte køretøjer, der er billige i drift.

Ud over el-scootere er Mathias Skov også ude efter at kunne forhandle almindelige benzin-scootere, men han skal lige etablerer sig, inden han går i gang med at finde modeller og mærker.

- Jeg kommer til at have åbnet alle hverdage og jeg regner med at åbne inden for den næste uge, jeg mangler kun lige et par småting, blandt andet mit facadeskilt, slutter Mathias Skov.

Foto: Charlotte Koefoed
Foto: Charlotte Koefoed
Foto: Charlotte Koefoed