Her er årets første nominerede til Roskilde Erhvervspris

Undine A/S er blevet nomineret til Roskilde Erhvervspris. Her overrækker prisens administrator, erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen (tv) fra Danske Bank, diplomet til virksomhedens stiftere Anders Hovmøller og Michèle Holm.

Et af kriterierne for at blive nomineret til Roskilde Erhvervspris er, at virksomheden er med til at sætte Roskilde på landkortet.

Årets første nominerede til erhvervsprisen, Undine A/S, vil dog i stedet gøre det på søkortet.

Alle, som har været på en havn, kender synet af glinsende motorolie på vandoverfladen.

Men hvis det står til stifterne af Undine, Anders Hovmøller og Michèle Holm, vil det være et syn, man slipper for at se inden for en overskuelig årrække.

Undine udvikler elektriske motorsystemer til sejlbåde, og udover at de selv er passionerede sejlere, arbejder de for en fremtid, hvor der sejles på el i stedet for dieselolie.

Det sker gennem det patenterede sejldrev, de har udviklet til elmotorer. De kalder metoden for “hydro-generering”, og den fungerer kort fortalt ved, at propellen kan vendes, så den sender strømmen tilbage til båden ved at anvende den opladningsfunktion, der er indbygget i sejldrevet.

Troen på Undine er så stor, at virksomheden har fået Kim Madsen som medejer. Han er stifter og administrerende direktør i Momentum Energy Group i Roskilde, som var en af de to finalister til Roskilde Erhvervspris 2021/2022, men i dette tilfælde er han med som privat investor.

Det er dog ikke ham, som har indstillet Undine til erhvervsprisen, men Erhvervsforum Roskilde.

Undine har desuden formået at samle et advisory board bestående af førnævnte Kim Madsen, Thomas Leander fra MAN Energy Solutions, Jan Stilling, lead marine specialist for Ørsted, samt Michael Knudsen fra reklamebureauet Bates VMLY&R og Skovshoved Yachtværft.

Roskilde Erhvervspris gives til en virksomhed i Roskilde Kommune, der i særlig grad har skabt vækst og udvikling i det lokale erhvervsliv, og som bidrager til en positiv branding af Roskilde.

Kandidater til prisen findes ved indstilling fra erhvervslivet i Roskilde. Alle virksomheder beliggende i Roskilde Kommune kan indstilles til prisen. Fristen for indstilling udløber den 31. oktober 2023.

En udvælgelseskomité bestående af borgmester Tomas Breddam, ErhvervsForums formand Rune Tarnø, erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank, redaktør på Dagbladet Roskilde og Roskilde Avis Lars Ahn Pedersen, Roskilde Mediecenters direktør Henrik Brøns, administrerende direktør i Frellsen Kaffe Henrik Frellsen og en repræsentant fra sidste års vinder vil pege på to finalister.

Vinderen af prisen vil blive offentliggjort på nytårskuren midt i januar 2024, som Roskilde Kommune arrangerer i samarbejde med lokale erhvervsorganisationer. Deltagerne til nytårskuren stemmer og vælger den endelige vinder blandt de to finalister.

Læs mere på