Fra centerchef til direktør: 51-årige Ida vandt i et felt på 44

Hun bor i Maribo men får fremover Faxe Kommune som sit arbejdsområde. Ida Byrge Sørensen er ansat som ny direktør.

Til sommer er det et år siden daværende kommunaldirektør Carsten Riis skiftede Faxe Kommune ud med Metroselskabet.

Siden blev direktør Thomas Knudsen konstitueret og siden fastansat som kommunaldirektør og har virket sammen med direktør Marianne Hoff Andersen.

Men direktionen i Faxe Kommune udgøres på papiret af tre personer, og mandag aften faldt den sidste puslespilsbrik endelig på plads, da Faxe Byråd ansatte Ida Byrge Sørensen som ny direktør.

Direktionen i Faxe Kommune udgøres nu af kommunaldirektør Thomas Knudsen og direktør Marianne Hoff Andersen og direktør Ida Byrge Sørensen.

Ida Byrge Sørensen kommer fra en stilling som centerchef for sundhed og omsorg i Guldborgsund Kommune.

Det glæder borgmester Ole Vive at få endnu en stærk direktør med ombord.

- Vi havde et stærkt felt af ansøgere. Faktisk havde 44 meget kvalificerede kandidater søgt direktørstillingen hos os, fortæller borgmester Ole Vive.

- Det glæder mig virkelig, at Ida Byrge Sørensen har sagt ja tak til jobbet. Hun er engageret og fremstår nysgerrig og videbegærlig i forhold til vores organisation og Faxe Kommunens potentiale inden for erhvervsudvikling og bosætning. Jeg er overbevist om, at hun - og den nu fuldtallige direktion - får skabt gode resultater for erhvervslivet, borgerne og medarbejderne.

Ida Byrge Sørensen har 11 års erfaring som chef fra tre forskellige kommuner og kommer derfor til Faxe Kommune med et bredt indblik i både kommunale udfordringer og løsninger.

Hun er gift, bor i Maribo og parret har to voksne døtre, som i dag bor i København.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at blive en del af Faxe Kommune - en vækstkommune med fokus på mulighederne inden for erhvervsudvikling, turisme og bosætning, med alt hvad dertil hører af velfærdstilbud og foreningsliv. Det er et spændende felt at træde ind i. Jeg har hurtigt fornemmet der er et stort engagement både politisk og administrativt og glæder mig til at blive en del af holdet, siger Ida Byrge Sørensen.

- Det er rigtigt, at mange kommuner taler om at arbejde på tværs for at skabe de bedste løsninger sammen med borgerne. Men det er altid forskelligt, hvor "moden" en kommune er til at gå nye veje. Faxe Kommune er klar - ja faktisk allerede i gang med at arbejde på tværs af forskellige fagligheder, og det ser jeg frem til at bidrage til, tilføjer hun.

Kommunaldirektør Thomas Knudsen begejstret over det kommende samarbejde.

- Ida Byrge Sørensen har talt sig stærkt ind i vores ledelsesmæssige og strategiske beslutninger. Hun har blik for vores retning, og hun har meget erfaring at byde ind med. Vi glæder os til det kommende samarbejde, siger Thomas Knudsen.

Arbejdsfordelingen i direktionen bliver endeligt besluttet, når de tre direktører er samlet fra april.

https://folketidende.dk/guldborgsund/markant-kritik-af-plejecenter-centerchef-erkender-fejl