Se billederne: Flere hundrede slog ring om Irma i protest

Foto: Henrik Holst

“Kæmp for alt, hvad du har kært,” sang en af de fremmødte, da en lang menneskekæde, arm i arm, dannede en cirkel rundt om Irma på Ordrupvej.

Udmeldingen om, at Irma skal lukke, har fået lokale Gentofte-borgere i oprør, og i lørdags samlede en stor gruppe Irma-kunder sig derfor foran butikken på Ordrupvej i protest mod Coops beslutning om at nedlægge butikskæden.

"Det var meget overvældende, at så mange dukkede op,“ siger Sasja Louise Thing, der er initiativtageren til menneskeringen.

Hun havde sørget for reb til lejligheden i tilfælde af, at de fremmødte ikke kunne nå hele vejen rundt om butikken.

Men rebene viste sig at være overflødige, da omkring 200-300 mennesker mødte op for at vise deres støtte.

“Det forstærkede bare følelsen af, at den her Irma er en lokal købmand,” siger hun.

Det var dog ikke kun lokale Irma-kunder, der var mødt op. Enkelte havde taget turen fra Rødovre og Nørrebro for at vise deres opbakning.

Sørgebind og Irma-kaffe

De fremmødte fik udleveret et sørgebind af butikschef i Irma på Ordrupvej, Tommy Steffensen, og der var varm Irma-kaffe på kanden.

Butikschefen har tidligere udtrykt sin frustration til Villabyerne i et interview, hvor han kaldte Coops beslutning for “hjernedød”.

“De nedlægger et 137 år gammelt kvalitetskoncept, der fungerer fint, for at lave flere kedelige discountbutikker og ligegyldige supermarkedskæder. Jeg er dybt rystet,” lød det fra Tommy Steffensen.

Håber stadig

Efter planen skal Irma lukke 1. april i år, hvorefter nogle af forretningerne bliver lavet om til enten 365discount, Brugsen eller den nye butikskæde, der får navnet Coop. Irma på Ordrupvej bliver til en Coop.

Men måske er alt håb ikke ude for Irma-elskerne. Ifølge KapitalWatch er Irmas forhenværende kædedirektør Jan Erik Larsen og kædens tidligere administrerende direktør Alfred Josefsen på jagt efter mulige investorer, der kunne have interesse i at købe Irma af Coop.

Og det er noget, der puster liv til Sasja Louise Things håb:

“Jeg er stadig håbefuld. Der må kunne findes en løsning, der kan redde Irma,” siger hun.