Eventyr, uhygge og kongerøgelse i Birkegårdens Haver

Igen i år er Birkegårdens Haver udsmykket med flere hundrede eventyrlige græskarmænd. Man kan møde de syv små dværge, prinsessen på ærten, spøgelser, hekse og sågar den danske kongefamilie.

De sidste nævnte figurer krævede en ekstra stor indsats af Merry Sørensen.

- Jeg begyndte allerede i januar at gå på jagt efter det nødvendige stof, så jeg kunne sy deres gallatøj. Det har været et stort stykke arbejde, at skulle klæde kongefamilien på, siger Merry Sørensen.

Kongefamilien står i et større telt, som er blevet udsmykket, så det skal ligne riddersalen på Amalienborg. Udenfor står to garderer på vagt.

Men derudover er det især eventyrfigurerne som fylder i Birkegårdens Haver.

- Noget af det bedste er at se børnenes øjne lyse op, når de genkender en af vores figurer fra et eventyr, siger Merry Sørensen.

Der fejres Halloween i Birkegårdens Haver helt frem til den 29. oktober. Og i efterårsferien er der ekstra aktiviteter såsom konkurrencer om at skære det ebdste græskarhoved og æselridt.

Det er i øvrigt ikke helt slut med arrangementer i Birkegårdens Haver i 2017. Sidste år annoncerede Merry Sørensen ellers, at man ikke længere ville holde jul i Birkegårdens Haver, men det er der lavet om på.

- Vi har indgået en aftale med en samarbejdspartner, om at han står for belysning, så vi holder alligevel åbent, siger Merry Sørensen.