USA: Taliban vil aldrig opnå militær sejr

Rex Tillerson var mandag på uanmeldt besøg i Afghanistan for at orientere om Trumps nye politik for Sydasien.

Der er plads til de moderate elementer af Taliban i Afghanistans regering, hvis de stopper brugen af vold og terror.

Det siger USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, som mandag ankom på uanmeldt lynvisit i Afghanistan.

- Der er plads til dem i regeringen, hvis de er parat til at afstå fra terror og vold og forpligte sig for et stabilt og blomstrende Afghanistan, sagde Tillerson.

Tillerson understregede også, at Taliban må forstå, at de aldrig vil vinde en militær sejr.

- Og vi mener, at der er moderate stemmer i Taliban som ikke ønsker at kæmpe for evigt, sagde den amerikanske udenrigsminister.

Under store sikkerhedsforanstaltninger mødtes han med den afghanske præsident, Ashraf Ghani, og landets de facto-premierminister, Abdullah Abdullah.

Her præsenterede han præsident Donald Trumps nye politik for det sydlige Asien. Den lægger stor vægt på at bekæmpe militante grupper i Afghanistan, Pakistan og Indien.

Mødet fandt sted på Bagram militærbase, der ligger nord for hovedstaden, Kabul.

Tillerson leverede også en utvetydig advarsel til Pakistan og understregede, at den pakistanske regering må optrappe kampen mod terrorgrupper, der holder til i landet.

Den amerikanske udenrigsminister besøger Pakistan tirsdag. Han understreger forud for besøget, at han vil gøre det klart for landets regering, at samarbejdet med USA i kampen mod de militante grupper er en forudsætning for et godt forhold mellem de to lande.