ANNONCE: Retargeting er nøglen til den gode Facebook annoncering

Har ud også interesse i at dygtiggøre dig indenfor Facebook? Det kan være, at du er konsulent for et marketingbureau, eller det kan være, at du står for marketingaktiviteterne inhouse for en virksomhed. Uanset hvad er det en rigtig god ide at have styr på Facebook.

Facebook er nemlig et fremmedstormende værktøj, hvor der kommer bedre og bedre betingelser for den gode kampagne. En af grundene til det er, at Facebook kan bruges til stort set alle virksomheder. Det er dog langt fra alle, der har succes med deres Facebook annoncering.

Hvis man skal have succes med Facebook er det alfa omega, at man har helt og aldeles styr på retargeting. Derfor guider vi dig i de følgende gennem de forskellige former for retargeting, hvad de kan bruges til, og hvad der svagheder er.

Hvad er retargeting?

Kort fortalt går retargeting ud på, at man kun annoncerer mod dem, der tidligere på den ene eller anden måde har vist interesse for din virksomhed. Det kan være, at de har besøgt din hjemmeside for markedsføringsloven, eller har liket et opslag på Facebook om den gode præsentationsteknik.

Når personen først har gjort det, er vedkommende fanget i dit retargeting flow. Det vil sige, at du kan eksponere personen for din annoncering.

Hvorfor retargeting?

Det er meget simpelt hvorfor retargeting er så godt. Over 98 procent af alle der besøger en hjemmeside køber ikke noget. Med retargeting har du mulighed for at fange nogle af disse 98 procent.

Hvis du for eksempel er en virksomhed, der udbyder polske håndværkere, er det meget sjældent, at folk er kommet så langt i købsbeslutningsprocessen, når de ser en vilkårlig annonce om disse håndværkere, at de er klar til at slå til. Hvis du over en længere periode løbende eksponerer personen for annoncer om polske håndværkere, vil vedkommende formentlig have dig on top of mind og vælge dig, når der er brug for servicen.

Dynamisk retargeting

Hvor du med traditionel retargeting eksponerer din målgruppe for vilkårlige produkter fra din produktportefølje, rammer du med dynamisk retargeting målgruppen med produkter, de har vist mest interesse i.

På den måde har din annoncering meget større relevans for de personer, der modtager den, hvilket i langt de fleste tilfælde vil resultere i flere og billigere konverteringer. Du skal dog være opmærksom på, at eftersom annoncering omfatter hele din produktportefølje, at teksten og derved budskabet bliver meget generisk.

Produktkategoribaseret dynamisk retargeting

Hvis du vil gøre budskabet mere specifikt, men samtidig have en meget relevant annoncering, er det en mulighed at benytte dig af produktkategoribaseret retargeting.

Med denne form bliver målgruppen ligesom med dynamisk retargeting eksponeret for 5 produkter, de har vist mest interesse. Her er det bare indenfor en given kategori, hvilket betyder at du kan gøre teksten til annoncen meget mere specifik.

Opdelt retargeting

Der er guld at hente indenfor opdelt retargeting. Med det kan du virkelig meget. Kort fortalt handler det om at opdele, hvem der bliver annonceret mod med udgangspunkt i, hvor langt de hidtil er kommet i deres købsbeslutningsproces på din hjemmeside.

Hertil tænkes der både i traditionelt salg, kryds- og mersalg, hvor du eksempelvis kan annoncere mod personer, der lagt et eller flere af dine produkter i en kurv, men af en eller anden årsag alligevel ikke har konverteret.

Her kan du i praksis annoncere således, at du gør folk, der har gjort det opmærksom på, at deres produkter stadig befinder sig kurven, og at de kan tilegne dem bare ved et par enkelte klik.

Disse ovenstående måder er alle effektive. Hvad du skal benytte dig af, afhænger helt og aldeles af virksomheden, du annoncerer for.