Beskeden Landin: Forsvaret gør det nemt for mig

Niklas Landin roser sit forsvar med tilbagevendte René Toft Hansen i spidsen efter sin storkamp mod Norge.

Det var klasseredninger på stribe fra Niklas Landin, som tiltrak de største jubelbrøl i Brøndby Hallen torsdag aften i håndboldherrernes 24-19-sejr over Norge i Golden League.

Den danske målmand blev efterfølgende kåret til kampens bedste spiller, men han tilskriver beskedent forsvaret en stor del æren for de mange redninger.

- Jeg synes, at vi stod rigtig fint defensivt, og jeg lykkedes også rigtig godt, siger Niklas Landin, som dog også er lidt selvkritisk:

- Der var måske et par stykker, jeg skulle have taget i starten.

I det centrale forsvar var det først og fremmest Henrik Møllgaard og René Toft Hansen, som gjorde arbejdsbetingelserne lette for Landin - og svære for de norske skytter.

René Toft Hansen har ikke været i aktion for Danmark siden VM i januar, og hans tilbagekomst er et kæmpe løft for landsholdet, mener Landin. Til daglig er de to klubkammerater i Kiel.

- René er meget respekteret blandt modstanderne, og bare det, at han stiller op, gør utrolig meget for forsvaret. Det giver en sikkerhed hos dem, som står ved siden af ham.

- Han fylder godt, og modstanderne løber i store buer omkring ham, siger Landin.

Generelt står det danske forsvar med et lidt mere defensivt udgangspunkt, efter Nikolaj Jacobsen har overtaget landstrænergerningen. Det passer godt til holdet, mener Landin.

- Jeg synes, at vi lykkedes rigtig godt med at stå mere defensivt i forsvaret. Det var en del af vores plan inden kampen.

- Vi undgik, at de kunne tage løb ind over midten, og det er sådan noget, som kan gøre et forsvar usikkert, tror jeg, siger målmanden.

Spørgsmål: Passer den her forsvarsstil også dig bedre?

- Ja. Måske. Det gjorde det i hvert fald i dag, siger Landin.

Fra sin position i målet var han dog ikke helt overbevist af det danske angrebsspil. 24 mål var en tand for få, mener han.

- Vi skal have implementeret nye ting i begge ender, og det tager tid. Kontrafasen kunne for eksempel have været bedre mod Norge, for vi holdt dem nede på 19 mål, og det må betyde, at forsvaret har stået godt.

- Vi var bare ikke gode nok til at sætte bolden hurtigt i gang. Vi var ikke direkte nok, vi var måske lidt for forsigtige, siger han.

Reservemålmand Jannick Green så hele kampen mod Norge fra bænken. Ifølge Landin er der ikke på forhånd lavet en aftale om, at Green får chancen i en af weekendens kampe mod Polen og Frankrig.