Ny forening vil forene generationer med folkemusik og dans

Foreningen Folk 'n Freestyle, som vil forene musik, dans og generationerne, kom godt i gang, da de indtog INSP! i lørdags.

Det var foreningens første arrangement. Faktisk havde foreningen ingen medlemmer, da dagen begyndte, men efter fire timer er tallet 22.

- Det er langt over, hvad jeg havde forventet, siger Mark Langer, som er blandt initiativtagerne til Folk 'n Freestyle.

Han er blandt dem, som sidder og jammer rundt om bordet. De syv-otte musikanter spiller violin, banjo, guitar og en form for tromme.

Stemningen i rummet passer lige præcis med det, som Folk 'n Freestyle skal kunne. Nemlig at forene folkemusik og dans.

- Man kan ikke spille det her musik, uden nogen danser til og omvendt, siger Mark Langer og kalder det brugsmusik.

Han svarer på spørgsmål og fortæller om foreningen, men indimellem spiller han med.

Folk 'n Freestyle er en blanding af kræfter fra Lirum Larum, hvor der også er både musikere og dansere, og festivalen Ild i Gilden.

- Vores målgruppe er de yngre mennesker. Roskilde har en fed musiktradition, men vi mangler at få de unge med, siger Mark Langer og kigger rundt.

Der er workshops i løbet af dagen, og der er ikke mødt så mange unge op. Men det kan være, de møder op om aftenen, hvor der er koncert.

- Men her er den rigtige stemning. Jeg har en formodning om, at det kan udvikle sig til noget godt. Det skal udvikle sig, siger Mark Langer bestemt.

Han forklarer, at initiativtagerne gerne vil have et forum, hvor forskellige aldersgrupper deltager.

- For det kan folkemusikken bære, siger Mark Langer og fortæller, at den store drøm er, at Folk 'n Freestyle får 200-300 medlemmer, og at der bliver ugentlige jams.