R-formand trækker sig i kølvandet på Allerslev-sag

Anna Mee Allerslev lyver og skaber intriger internt i partiet, mener radikal lokalformand, som trækker sig.

Bo Nissen Knudsen trækker sig som formand for Hovedstadens Radikale Venstre. Det sker efter sager om spidskandidaten Anna Mee Allerslev.

Det skriver han på Facebook.

Allerslev er havnet i en mediestorm, efter at BT kunne berette, at hun kvit og frit havde lånt Københavns Rådhushal til sin bryllupsreception i august. Dermed sparede hun 65.000 kroner.

De penge har hun efterfølgende betalt.

Nissen kan ikke længere stå inde for den måde, kommunalvalget i København håndteres på, skriver han. Der er kommunalvalg 21. november.

- For så vidt mener jeg, at sagerne er blæst ud af proportion, og at de hører til kategorien af dumheder, som vi alle kan begå, og som vi må rette op på efter bedste evne.

- Det er til gengæld ikke muligt for mig at stå inde for, at vores spidskandidat midt i stormvejret har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange.

- Det er dem, jeg skal stå som garant for som formand, og det har jeg ikke kunnet. Så det er mig selv, der har fejlet, og derfor er det mig, der må gå, skriver Nissen.

Han vil fortsat stemme radikalt, men en personlig stemme på Allerslev bliver det ikke.

Bo Nissen Knudsen har tirsdag ikke ønsket at stille op til interview med Ritzau og uddybe sin beslutning og de beskyldninger, som han har fremsat.

- Løgne og intriger kommer altid til at involvere en masse mennesker, som uskyldigt er blevet involveret i dem, og dem har jeg intet ønske om at hænge ud. Derfor ønsker jeg ikke at uddybe yderligere, skriver han i en mail.

Allerslev har tidligere tirsdag på Facebook skrevet, at hun også har bedt om en regning, så hun kan betale for gratis lån af Øens Murerfirmas kantine til hendes 30-års fødselsdag i 2014. Den regning er på 1000 kroner.

Det var også tirsdag, at De Radikales leder, Morten Østergaard, for første gang svarede på spørgsmål om sagen.

Her svarede Østergaard uden tøven "ja" på spørgsmålet om, hvorvidt Allerslev fortsat var den rigtige spidskandidat for partiet i København.

Få timer senere offentliggjorde Nissen, at han trækker sig som lokalformand.

I sidste uge meddelte Randi Hjortsholm, der er nummer fire på De Radikales kandidatliste til kommunalvalget i København, at hun trækker sin støtte til Allerslev.

Landsformand for De Radikale Svend Thorhauge sagde tirsdag eftermiddag, at han fortsat støtter partiets spidskandidat i København.

Han bemærker, at det er de enkelte lokalforeninger, der står for den lokale opstilling, og at hans opgave som landsformand er at bakke op om de valgte spidskandidater.