Opsagt af kommunen: Plejefamilie overvejer at lægge sag an

29 samværsplaner, seks sagsbehandlere og lige så mange forskellige plejekonsulenter på seks år.

Det er uholdbart, mener plejefamilie fra Korsør, der flere gange har råbt op. Nu er plejeforældrene dog blevet fyret - angiveligt grundet samarbejdsproblemer med Slagelse Kommune.

Parret, der ønsker at være anonyme, har imidlertid tænkt sig at gå hele vejen i kampen for deres plejedatter, som de har haft boende, siden hun var seks måneder gammel, men som for to måneder siden blev fjernet på under et døgn.

Hvis det er at lægge sag an, er plejeforældrene også parat til det.

Det skriver Sjællandske.

- Vi har spurgt os selv: Er vi bare kværulanter? Nej, det er vi ikke, siger plejemoren igennem seks år, som ikke lægger skjul på, at familien har holdt kommunen i snor og råbt op, når noget ikke har været i barnets tarv.

- Men det her er jo et tydeligt tegn på, at hvis du ytrer dig for meget som plejefamilie, så bliver du fyret. Og det er i hvert fald ikke til gavn for vores plejedatter, der er fanget i nogle voksenproblemer.

Stridighederne skyldes ikke mindst, at plejefamilien ikke mener, at man kan byde et barn hele tiden at skrue ned og op for samværet med den biologiske far. Særligt ikke når pigen har brug for struktur.

Grobunden for forargelsen skal også findes i en psykolograpport udfærdiget af Mindwork, som Slagelse Kommune fik lavet i forsommeren. En undersøgelse, der betegner plejefamilien som en fornuftig af slagsen.

Her står blandt andet, at »det er tydeligt for undertegnede igennem hele undersøgelsesforløbet at XX og XX er stolte af og sætter en stor ære i det hverv, som de bestrider som plejefamilie«.

Der står samtidig, at pigen »er velintegreret og udgør en stor og naturlig del af deres liv, dagligdag og familie«.

Tilmed lyder anbefalingen, at pigen bliver, hvor hun har boet det meste af sit liv.

Sjællandske erfarer, at plejefamilien via deres advokat har krævet erstatning, og at den forhandling pågår. Kommunen har i øvrigt ingen yderligere kommentarer.