Lyserødt jubilæum i Ganløse Hallen

Ganløse Hallen danner lørdag 7. oktober fra kl. 11.00-13.00 rammen om "Lyserød Lørdag", når den lokale gymnastikforening Ganløse Gymnastik sætter fokus på brystkræftsagen.

To timer med fem forskellige discipliner, alle kan være med til - og mulighed for en kop kaffe med lyserøde muffins bagefter. Det koster 100 kr., og hele overskuddet går til Kræftens bekæmpelse.

Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark med ca. 4.700 nye tilfælde pr. år. 1 ud af 9 kvinder rammes af sygdommen, og det er baggrunden for, at Lyserød Lørdag den 7. oktober for 10. gang sætter ekstra fokus på brystkræft.

"Sidste år var en kæmpe succes og oversteg langt vores forventninger," siger Ganløse Gymnastiks formand, Merete Langwadt Guld.

"Med over 100 deltagere kunne vi sende 11.000 kr. af sted til Kræftens Bekæmpelse. Mange af vores deltagere lovede at komme igen, hvis vi laver noget lignende i år - så det gør vi selvfølgelig."

Formanden håber, at endnu flere har lyst til at deltage i årets event for at støtte op om brystkræftsagen og samtidig være med til at skabe en lyserød fest igen. Og overgå sidste års indsamlingsbeløb.

"Vi håber, at byens borgere har lyst til at troppe op og tage familie, venner og kolleger under armen. Så har vi nogle frivillige instruktører, der er klar til at give os alle sved på panden," siger Merete Langwadt Guld.

I år bliver disciplinerne Crossdance(TM), styrketræning, Zumba(TM), hjernegymnastik(!) og yoga, og man er med i det omfang og tempo, man har lyst til.

I 2016 blev der afholdt Lyserød Lørdag i 170 byer og indsamlet 4,1 mio. kr. De indsamlede midler går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft inden for forskning, forebyggelse og hjælp og støtte til patienter og pårørende.