Julefond vil udvide julen

Hvis det står til Sorø Julefond, så skal julen fylde meget mere i Sorøs gadebillede i december end hidtil.

Fonden har nemlig søgt Sorø Kommune om 15.000 kroner til at lave juleaktiviteter på Torvet i Sorø fra Black Friday-arrangementet sidst i november og frem til jul. Penge skal bruges til at opstille tre julehuse med salg af diverse juleting, en børnekarrusel, en oppyntet julestue og banner ved alle indfaldsvejene til Sorø.

Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Derudover arbejder Sorø Julefond på at skabe dét, som Karsten Sabransky selv kalder for »Danmarks største julekalender«. Han er formand for Sorø Julefond.

Fonden vil hver dag fra 1. december og frem til jul vise et afsnit af en tv-julekalender i stort format på en af de gamle bygninger i byen.

- Det kunne for eksempel være en af de offentlige bygninger. Nu er vi ved at indhente tilladelser fra dem, der ejer bygningerne, siger Karsten Sabransky.

På den måde skal Torvet i Sorø blive til en slags »julelandsby«. Sådan beskriver julefondet det i ansøgningen til Sorø Kommune. Og det skal også hjælpe det lokale erhvervsliv, forklarer Karsten Sabransky. Han er formand for Sorø Julefond.

- Vi arbejder på at lave en festlig december måned med en masse aktiviteter. Idéen er, at folk får lyst til at komme hertil og få så mange mennesker som muligt til byen for at handle, siger Karsten Sabransky.

Der venter dog et stort arbejde forude for at få planerne til at lykkes, forklarer han.

- Vi får travlt, for der er mange ting, der skal falde på plads. Én af de ting, der skal falde på plads, er de penge vi har søgt Sorø Kommune om. Juletræet bliver tændt den 26. november, og der skulle vi gerne have sat alting op. Vi arbejder på det, men hvis der ikke er økonomi i det, kommer det til at gøre ondt, siger Karsten Sabransky.

Politikerne i kultur- og fritidsudvalget tager stilling til ansøgningen fra Sorø Julefond og fem andre ansøgninger i denne uge. Der skal fordeles en pulje til kulturelle formål på 60.000 kroner blandt ansøgerne.