52-årig mand bedraget af falsk it-ekspert

Man skal aldrig give fortrolige oplysninger fra sig til ukendte - og da slet ikke, hvis de ringer og påstår at de kan løse nogle problemer, der ikke eksisterer. Det må en 52-årig mand fra Espergærde sande, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Han blev i fredags ved 10-tiden ringet op af en engelsk-talen de mand med indisk accent, der præsenterede sig om medarbejder ved Microsoft. Han kunne se, at der var noget galt med den 52-åriges computer, så han skulle lige downloade et program, så it-eksperten kunne overtage styringen og finde fejlen. For at få adgang til at komme ind i systemet blev den 52-årige også nødt til at give medarbejderne sin NEM-ID.

Natten efter blev der hævet småbeløb på den 52-åriges konto for i alt 4.500 kroner, og de penge anså han som tabt lige indtil den engelsktalende mand dagen efter ringede ham op igen og forklarede, at der var sket en fejl. Han ville i stedet sætte 20.000 kroner ind på mandens konto. Og det skete også.

Imidlertid blev han bedt om at føre de 15.000 kroner tilbage, men det gjorde han ikke. I stedet gik han i banken og hævede to gange 6000 kroner. Og nu troede han, at sagen var ude af verdenen.

Men det var den ikke. For den 9. og den 11. september viste det sig, at der var trukket 20.000 kroner fra mandens konto.

Sagen er nu meldt til politiet.