Delaftale i konflikt: Danmark stiller op i Ungarn

Delaftale er på plads, så kvindelandsholdet i fodbold kan spille VM-kamp i Ungarn trods konflikt med DBU.

Kvindelandsholdet i fodbold og Spillerforeningen er blevet enige med Dansk Boldspil-Union (DBU) om en delaftale, der betyder, at holdet stiller op til VM-kvalifikationskampen tirsdag i Ungarn.

Det skriver Spillerforeningen og DBU i en fælles pressemeddelelse.

Efter langstrakte forhandlinger, hvor parterne ikke har kunnet nå til enighed om en ny aftale, fik parterne natten til mandag en "fælles delaftale" på plads.

Det skete i samarbejde med LO (Landsorganisationen i Danmark) og DIF (Danmarks Idrætsforbund), lyder det i pressemeddelelsen.

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer glæder sig over, at kampen mod Ungarn kan gennemføres med det bedst mulige hold.

- Det er godt for kvindelandsholdet og for alle i dansk fodbold, at vi kan spille den vigtige VM-kvalifikationskamp og igen få fokus på det sportslige, siger Claus Bretton-Meyer.

Nu skal resten af aftalen skrues sammen på den anden side af tirsdagens kamp. Det er et skridt på vejen, mener Spillerforeningens direktør.

- Delaftalen er et skridt i den rigtige retning, og kvindelandsholdsspillerne er glade for, at de på det grundlag nu kan fokusere fuldt og helt på kampen i Ungarn i morgen, siger Mads Øland i pressemeddelelsen.

Forhandlingerne, der sluttede natten til mandag, blev afholdt uden offentlighedens kendskab.

DBU havde tidligere tilbudt en midlertidig aftale og sat lørdag klokken 13 som deadline for en underskrift, hvis landsholdet skulle til Ungarn for at spille tirsdagens kamp.

Men i stedet for en underskrift lørdag skiltes parterne uden en afklaring.

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, sagde søndag, at parterne nok ville kunne nå til enighed om økonomien, men forbundet insisterer på, at man ikke ønsker at stå som arbejdsgiver for spillerne i den nye aftale.

Forhandlingerne om en permanent aftale fortsætter efter tirsdagens kvalifikationskamp.