- Vi blev slet ikke inviteret

- Det er ingen skam at blive væk, når man ikke er inviteret. Enhedslisten har på intet tidspunkt været inviteret til de forhandlinger, som S, R, LA, DF og V har gennemført om budget 2018.

Det siger Enhedslistens Niels Erik Danielsen som kommentar til, at budget 2018 foreløbig er aftalt mellem 24 af de 27 stemmer i Kalundborg Kommunalbestyrelse.

Om næste års budget får fuld tilslutning, når afgørelsen skal falde ved andenbehandlingen i oktober, står hen i det uvisse, for Enhedslistens to medlemmer, Niels Erik Danielsen og Jesper Hjelm Kristensen, og Nye Borgerliges Lis Dannenberg har slet ikke været involveret i forhandlingerne.

Det bekræfter borgmester Martin Damm (V):

- Man kan sige, at Enhedslisten og Nye Borgerlige ikke blev valgt til i første omgang. Det blev de også orienteret om, så de selv kunne udarbejde ændringsforslag til budgettet, hvilket de også har gjort. Når et budget skal tilvejebringes, er det vigtigt, at forhandlingerne sker på fælles præmisser. I Kalundborg har vi en økonomisk politik, der sikrer en stabil udvikling, og hvor vi ikke kommer i økonomisk uføre.

- I de sidste fire år har politikken dannet rammen om meget brede budgetforlig med tilslutning fra mellem 24 og 27 af kommunalbestyrelsens medlemmer. Sådan er det også i år, siger Martin Damm.

Læs mere i dagens avis.