Danmark fravalgt: Nordea flytter hovedsæde til Finland

Nordeas bestyrelse har besluttet at rykke storbankens hovedsæde fra Sverige til Finland.

Nordea flytter hovedsæde fra Sverige til Finland, skriver Nordeas bestyrelse i en pressemeddelelse.

- På sit møde 6. september 2017 har bestyrelsen for Nordea Bank AB (publ) besluttet at påbegynde en proces for flytning af moderselskabets hovedsæde fra Sverige til Finland.

- Alle aktiviteter i de nordiske hjemmemarkeder forbliver uændrede, og i relation til kunderne sker der ingen ændringer i vores daglige drift.

- Kun et begrænset antal medarbejdere ventes at blive påvirket, og Nordea vil fortsat være en stor skatteyder i alle fire hjemmemarkeder, står der i pressemeddelelsen.

Nordea har tidligere meddelt, at banken ønskede at flytte deres hovedsæde.

Det skete, efter at den svenske regering har barslet med en ny afgift på finanssektoren, der skal polstre den svenske statskasse til fremtidige bankkriser.

Både Danmark og Finland har været nævnt som lande, Nordea har overvejet at flytte hovedsædet til.

Men det er Finland, der er endt med at blive den nye destination for bankgiganten.

- Bestyrelsens beslutning om at påbegynde en proces for flytning af moderselskabets hovedsæde til Finland er resultatet af seks måneders omhyggelig undersøgelse og analyse af de konkurrencemæssige vilkår og udfordringer, Nordea står over for.

- Vi ser flytningen som et vigtigt strategisk skridt hen imod at sikre Nordea de samme vilkår som sine europæiske konkurrenter, siger Björn Wahlroos, bestyrelsesformand i Nordea Bank AB (publ).

Ifølge Ritzau Finans sker flytningen ved fusion ind i et finsk datterselskab. Fusionen vil finde sted i andet halvår af 2018.

Efter annonceringen af flytteplanerne stiger Nordea-aktien 1,3 procent.

Økonom hos Nordnet, Per Hansen, har tidligere regnet på, hvad en eventuel tilflytning af Nordea ville have kunne give den danske stat.

Ifølge Per Hansen kunne en gevinst være på op mod 6,4 milliarder kroner, som Nordea ville skulle betale i selskabsskat.