Bekymrede borgmestre applerer til justitsministeren

Samtlige nordsjællandske borgmestre med undtagelse af Halsnæs' Steen Hasselriis (V) står fredag som underskrivere på et brev til justitsminister Søren Pape Poulsen (K), hvori borgmestrene giver udtryk for bekymring over, at Nordsjællands Politi afgiver mange ressourcer til at bistå Københavns Politi i den verserende bandekonflikt. Det erfarer Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V), handler bekymringen om, at politiets arbejde i det nordsjællandske ikke kan udføres tilfredsstillede, og at det risikerer at gå ud over borgernes tryghed under de nuværende omstændigheder.

Chefpolitiinspektør Magnus Andresen maner dog til besindighed.

- Beredskabet er intakt, og der er patruljer på gaden som altid. Men det er klart, at der er nogle ting, der tager længere tid, når vi afgiver folk. Men det er også i vores interesse, at konflikten i København bliver løst og ikke spreder sig til andre landsdele, siger Magnus Andresen.

Steen Hasselriis forklarer, at han er enig i sine kollegers bekymring.

- Men alle er klar over problemet, og alle kræfter er sat ind på at løse det. Derfor har jeg ikke skrevet under, siger Steen Hasselriis.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsministeren.