Kollerødgård åbner stalddørene for alle

Hvornår har du sidst trykket en landmand i hånden, klappet en kalv og fået halm i skoene?

Søndag 17. september kl. 10-16 har man mulighed for at komme helt ind i stalden og langt ud på marken, når 64 landmænd åbner stalddørene til Åbent Landbrug.

Her på egnen er det Gitte og Carsten Vestergård på Kollerødgård, Smidstrupvej 104 i Græsted, som byder børn og voksne inden for til en spændende og oplevelsesrig dag på et moderne dansk landbrug med 120 røde malkekøer. Køerne producerer dagligt 3.500 liter mælk. Foruden køerne er der også kvier og kalve.

Gitte og Carsten Vestergård er anden generation på gården, som de overtog efter Carstens mor i 1988. Gården er løbende blevet udvidet og moderniseret. På gården er der også et lille ismejeri, hvor der laves is af gårdens mælk.

Kollerødgård er også et besøgslandbrug, som modtager børnehaver og skoleklasser fra 0. klasse og op til HF-klasser, der skal lære mere om dansk landbrug og moderne fødevareproduktion.

Ved et besøg hos Gitte og Carsten Vestergård 17. september er der rig lejlighed til at udfordre sanserne, kigge, klappe, smage og spørge. Med andre ord kan man på tætteste hold studere det store danske spisekammer og få mere viden om, hvor mælken, stegen, bøfferne og havregrynene kommer fra, inden de ender på spisebordet.

Og for dem som går op i hestekræfter, er der også mulighed for at studere de store maskiner på nært hold.

Et besøg på Kollerødgård byder også på en række andre aktiviteter, blandt andet er der mulighed for at køre med traktor og vogn ud over markerne. Når der er brug for en pause kan børnene muntre sig på halmlegepladsen, kæle med kalvene eller lede efter guld i den store kornbunke.

Der vil være salg af forfriskninger, kaffe, kage, gårdens egne is, samt burgere af gårdens eget kød.

Læs mere på www.aabentlandbrug.dk. jesl