48-årig fængslet for at dyrke store mængder hamp

En mand fra Thy er blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter at politiet med hjælp fra Beredskabsstyrelsen fredag høstede en meget stor mængde hampeplanter på en mark, der lignede en majsmark.

Varetægtsfængslingen skete lørdag efter et grundlovsforhør, hvor anklageren havde bedt om såkaldt dobbeltlukkede døre.

Det betyder, at kun ganske få oplysninger om sagen, der efterforskes af lokalpolitiet i Thisted, er kommet frem.

Vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 191 om forbud mod euforiserende stoffer.

Det betyder, at anklagemyndigheden mener, at hampeplanterne på marken skulle bruges til at fremstille hash.

Der er ikke oplysninger om, hvordan manden forholder sig til sigtelsen.

Det fremgår ikke, hvor mange planter der blev høstet på marken, der ligger syd for Frøstrup mellem Aalborg og Thisted. Ifølge Nordjyske Medier var det hampeplanter "i tusindvis".

Vagtchefen oplyser, at der blev høstet en mark på to-tre hektar, hvor hampeplanterne stod skjult bag ved en kant af majsplanter.

Der er ikke oplysninger om, hvor mange kilo hash de høstede planter i givet fald kunne blive til. Det fremgår heller ikke, om manden er sigtet for at have dyrket planterne med videresalg for øje.

For et par uger siden blev en anden mand varetægtsfængslet i en lignende sag, efter at der var fundet knap 1000 tørrede hampeplanter på en ejendom få kilometer fra den mark, der blev høstet fredag, skriver Nordjyske.