Radikale afviser hvidt flag i udlændingepolitik

De Radikale hejser et rød-hvidt Dannebrog, ikke et hvidt flag, siger gruppeformand Sofie Carsten Nielsen.

De Radikale anerkender, at det betyder noget, hvor mange migranter og flygtninge der kommer til Danmark. Afviste asylansøgere skal sendes hjem. Men det skal ske i fællesskab i EU. Det kan ikke løses af Danmark eller andre EU-lande alene.

Det siger De Radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, fra partiets landsmøde i Nyborg.

Hun afviser, at De Radikale har "hejst det hvide flag", og at deres politik har "slået fuldstændig fejl". Det ud Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup fra DF's landsmøde i Herning

- Det eneste flag, jeg har rejst på landsmødet, er det danske. Jeg er stolt af at være dansker, og at Danmark påtager sig et ansvar i verden. Vi skal løse problemet og få færre ved Europas grænser, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Vi har længe sagt, at selvfølgelig betyder antallet noget for, hvordan man kan integrere. Hvis Peter Skaarup har brug for nogen at råbe af, så skal han være velkommen.

Fra Herning siger Peter Skaarup:

- De Radikale mener selv, at der er tale om en "præcisering", men hov, den radikale melding er altså lidt mere end en præcisering. Det er en kovending. En kovending, der viser, at Det Radikale Venstres politik i årevis har været en fiasko.

Spørgsmål: - I 2011 sagde jeres daværende leder, Margrethe Vestager, at antallet ikke betød noget?

- Antallet betyder noget. Det er en banal konstatering. Der er altid en kontekst af disse ting. Vi går ikke rundt og råber af folk, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Løsninger med smykkelov og internering af flygtninge på ubestemt tid uden dommerkendelse er ingen løsning. Det er bare at skubbe problemerne hen til andre lande. Vi skal skabe styr på det ved EU's ydre grænser.

Derfor vil De Radikale sende soldater til EU's grænsesamarbejde Frontex fra den dansk-tyske grænse, siger Sofie Carsten Nielsen.