Regionsrådsformand: Læger skræmmer folk unødigt

De praktiserende læger sætter unødig skræk i befolkningen udmeldingen om, at de snart opgiver at have lægevagt-konsultationer i Nykøbing Sjælland, Kalundborg, Ringsted, Vordingborg og Nakskov. Det mener regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

- Vi har en aftale med de praktiserende læger om lægevagt, og regionen har ikke noget ønske om at ændre den, understreger Jens Stenbæk.

Han peger på, at den netop indgåede overenskomst mellem Praktiserende Lægers Organisation, PLO, og Regionernes Lønnings-og Takstnævn giver nye muligheder, der kan styrke antallet af praktiserende læger og dermed lægevagtfunktionen.

- Det vil blive lettere at tiltrække læger, når der indføres diffentieret honorar (så praktiserende læger får bedre betaling i yderområder, red.), og de vil også få bedre betaling for udegående besøg. Desuden bliver lægerne på regionsklinikkerne nu også forpligtet til at indgå i lægevagt. Det må kunne give effekt. Og PLO's udmelding om at lukke lægevagtskonsultationer er fuldstændig uspiselig, de må forhandle med regionen, siger Jens Stenbæk.

Set med PLO-Sjælland-formand Ulrik Hesislevs øjne er den ny overenskomst ingen hurtig løsning på udfordringerne:

- Det er jo ikke sådan, at lægerne i hovedstaden er begyndt at pakke bilen for at slå sig ned i Region Sjælland, vi har et stort problem, som vi ikke har en løsning på nu og her. Og hvis vi ikke gør noget, så bryder lægevagt-systemet sammen. Det har vi forsøgt at gøre klart for Jens Stenbæk og regionen i tre år, siger Ulrik Hesislev.