DF klar med ønsker til budgetforhandlingerne

Freja Södergran, byrådsmedlem DF og lokalformand for DF Helsingør

DEBAT

Søndag den 27. august i år afholdt Dansk Folkeparti i Helsingør sommergruppemøde for bestyrelse og byrådskandidater, hvor både den kommende valgkamp og de foreliggende budgetforhandlinger blev drøftet.

Når DF i september skal indgå i budgetforhandlingerne, er det med et krav om, at der ikke sker nedskæringer på socialområdet. Vi har rigtigt mange ønsker, blandt andet flere penge til demensområdet samt muligheden for at få flere fleksjobbere i arbejde. Vi i Dansk Folkeparti ønsker, at der foretages en analyse af kulturområdet med henblik på at se, om vi kan bruge pengene mere fornuftigt.

Helsingør kommune er en af de kommuner, der har meget få flygtninge, der benytter repatrieringsordningen (rejs-hjem-med-penge) i forhold til andre kommuner. I DF mener vi, at flygtninge i højere grad skal oplyses om denne mulighed, når de ankommer til kommunen.

I Helsingør Kommune glæder vi os over, at der arbejdes på et nyt sundhedshus ved Prøvestenen, og vi håber at få vores lokale regionskandidater valgt i regionen, så vi kan arbejde for et styrket sundhedshus, så færre borgere er nødt til at tage til Hillerød. Det er netop i regionen, at disse beslutninger skal tages, og ikke i byrådet, som mange lidt fejlagtigt tror.

Dansk Folkeparti i Helsingør ønsker at være med til at skabe en positiv valgkamp. Dette forstået ved, at vores byrådskandidater vil gøre deres for at holde en god tone. Det skal ikke kun være kritik, der tales om i valgkampen. Vi skal også kunne rose kommunen og de øvrige partier for det, der fungerer godt. Det er jo netop ved at finde styrkerne, at vi kan finde vores mulighed for forbedringer. Vores kandidater har alle fælles mål, nemlig at DF og alle kommunens borgere skal have et godt valg den 21. november.