Hjælpsom mand snød 89-årig kvinde

En 89-årig kvinde fra Espergærde blev torsdag eftermiddag udsat for et tricktyveri.

Kvinden havde været på Espergærde Bibliotek og i Matas i Espergærde Centret for at handle, og herefter tog hun servicebussen hjem til Gefionsbakken, hvor hun bor.

Det skete ved 14.30-tiden.

Da hun kom til sin opgang blev hun mødt af en mand, der smuttede med ind, da en beboer åbnede døren.

Han var yderst hjælpsom overfor kvinden, og hjalp hende med at bære hendes indkøbstrolley op til første repos, hvorfra der er elevator.

Den hjælpsomme mand gik med ind i elevatoren, og pludselig dukkede endnu en mand op. De talte sammen på et sprog, som ikke var dansk, og pludselig forsvandt de ud af elevatoren igen, inden den havde nået at bevæge sig.

Da kvinden kom op i sin lejlighed blev hun hurtigt klar over, at noget var galt. Hendes sorte lædertaske, som lå i trolleyen var væk og dermed også hendes pung med 400 kroner, Dankort og diverse andre kort.

Selvom kvinden straks fik spærret sit kreditkort, havde tricktyvene allerede nået at hæve 15.000 kroner på kortet fra Nordeas hæveautomat.

Koden til kortet har de formentlig afluret, da kvinden handlede i Matas.

Kvinden handlede i Matas klokken 13.56, og pengene blev hævet klokken 14.43

De to mænd beskrives som mellemøstlige af udseende, Den hjælpsomme af dem er normal af bygning, 175-180 centimeter høj, cirka 40 år med mørkegråt kort hår. Han var iført en grå vindjakke.

Den anden mand er kraftig til fedladen , 180-185 centimeter høj, med mørkegråt hår, iført vindjakke. Og så lugtede han ikke godt, har den 89-årige kvinde fortalt politiet.