Kina Far lukker efter 40 år

Efter 40 år med Kinagrillen i Løvegade i Slagelse - den første af slagsen i byen - har »Kina Far« alias Shu Kan Cheung besluttet, at det som 69-årig må være nok. Sådan er det, men det er tydeligevis ikke så ligetil at vænne sig til tanken. Han siger, det er svært, men:

- Det er rigtig hårdt med 16 timers arbejdsdage og ingen fridage. Jeg har tænkt over det i lang tid, og det må ikke blive for sent, siger Shu Kan Cheung.

Langt det meste af tiden har han været alene om at lange grillmad over disken i det lille lokale. Ikke mindst hans forårsruller har været populære, selv om han selv siger, at der ikke er noget specielt ved dem.

- Men jeg har solgt fantastisk mange af dem, beretter han og røber, at det ikke længere er sådan, at det mest er unge mennesker, der spiser grillmad. Det er mere de lidt ældre.

- De unge spiser pizza og kebab, konstaterer han.

På et tidspunkt hjalp hans bror indimellem til i grillen, men han er forlængst rejst hjem til Hong Kong, hvor familien stammer fra.

Shu Kan Cheung, der har været i Danmark i 50 år, bor med sin kone ved Solrød Strand. Hun arbejdede førhen i København, så derfor flyttede parret aldrig til Slagelse.

Shu Kan Cheung kan ikke svare helt sikkert på, om han kunne finde på at rejse tilbage til Hong Kong. Børnene og børnebørnene i Danmark trækker måske mest, men Shu Kan Cheung har også stadig sin far i Hong Kong.