Kære byråd - lad os lige optimere denne her!

Kristine Nordkvist, Grev Moltkevej 17, 3450 Allerød

Imens vi går mod mørkere tider sidder politikerne i deres rådhus med lampen tændt og lommeregneren glødende. Der er budgetforhandlinger kan vi forstå.

Mens mørket langsomt sænker sig over vores morgener og eftermiddag bliver skolevejene mindre og mindre sikre. Oversigtsforholdene forringes og på et tidspunkt bliver vejene også glatte. Vi skriver nu september, og før vi får set os om ligger der sne eller slud på vejene. Til den tid er budgetforhandlingerne måske et veloverstået kapitel.

Forvaltningen har ikke bedt politiet om at komme med anbefalinger til skolevejen. Det kræver - kan jeg forstå, at der er afsat midler hertil. Det er der ikke. Der er uformelle møder og snak ved bordene uden for referat. Forvaltningen bygger deres vurdering af skolevejen på undersøgelser tilbage fra 2015. Altså længe før skolesammenlægningen, der har medført dette trafikale kaos. Nyere undersøgelser findes ikke. For slet ikke at tale om at indhente politiets generelle anbefalinger vedrørende skolevejen.

Jeg har til gengæld allerede fået en lille julegave, som jeg er glad for. Jeg får nemlig vurderet vores barns skolevej. Forvaltningen har været så venlig at sende min forespørgsel videre til politiet. Sagen afventer nærmere (som den slags jo gør). Og i mellemtiden bliver purken kørt af sin nyudråbte brokkende curlingmor, der trods alt helst ikke ser brækkede børneben.

Kære politikere - skal vi ikke lige tage at optimere denne her?! Kan det virkelig være rigtigt, at hver enkelt forældre skal rette henvendelse til forvaltningen? Jeg tør næsten ikke tænke på, hvor mange skattekroner det vil koste - penge, som vi jo ved, er hårdt tiltrængt at bruge andet sted. Kan det virkelig være rigtigt, at vi udråbes som brokkehoveder og curlingforældre, når end ikke ledelsen af skolen kan anbefale en vej, som rigtig mange skolebørn reelt set bruger?

Jeg har et enkelt lille forslag - få politiet på bane, bed om deres vurderinger og følg deres anbefalinger. Sæt midlerne af. NU. I sidder jo alligevel med lommeregneren fremme.

Ellers vil jeg da gerne opfordre andre brokkende curlingforældre til at skrive direkte til forvaltningen. Jeg tænker, at jeg ikke er den eneste, der gerne vil have den julegave. Det er bare at sende en mail.

For sikker skolevej: www.skrivunder.net/sikker_skolevej_i_allerod_nu