Ligestilling i idræt giver handicappede et skulderklap

Danske Handicaporganisationer mener, det kan give et boost, at DIF i fremtiden skaber ligestilling i idrætten.

Det er et skridt i den rigtige retning, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) i fremtiden tager handicapidrætten under sine vinger.

Det mener Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH).

Han roser DIF for at sidestille handicappede atleter ved de paralympiske lege med de øvrige atleter til de olympiske lege.

- Det kan give handicapidrætten et boost. Der vil være en synlighed, når det bliver en del af Danmarks Idrætsforbunds satsning.

- Og jeg tror også, det vil give de enkelte idrætsudøvere et boost, og de vil måske få en bedre følelse, når de bliver ligestillet med andre.

- Jeg tror, det vil give flere handicapidrætsudøvere og gøre Danmark stærkere internationalt, siger Thorkild Olesen.

Han arbejder for, at handicappede oplever, at de bliver set, hørt og anerkendt i det danske samfund. Her ser han DIF's udmelding som et vigtigt signal.

- For den enkelte idrætsudøver er det et klap på skulderen og en stor dag, at man bliver sat i samme forening som de andre idrætsudøvere. Jeg synes, det er positivt med den inklusion.

- Det er helt sikkert et skridt i den rigtige retning, at mennesker med handicap bliver inkluderet bedre, siger han.

Det kan også give en afsmittende effekt i resten af samfundet, at parasporten og almenidrætten bliver sidestillet, mener Thorkild Olesen.

- Et af de væsentlige områder i Danmark er sport og fritid. Og det at være en del af sportsverdenen på lige fod med de andre vil også smitte af på resten af samfundet.

- Det giver en større mangfoldighed, så det er jeg glad for, siger formanden.