Stærk Wagner-sopran med i teaterkoncert

Operasanger Ingeborg Børch, der til dagligt bor i Berlin og er ved at slå igennem internationalt som Wagner-sanger, skal synge mezzosopran-partierne, når Odsherred-projektet Opera i Provinsen tirsdag den 3. oktober holder teaterkoncert i Ditlev-Burkes sal i Asnæs i Odsherred med titlen »Hvorfor er der altid ballade i opera?«.

Derudover synges arier af Randi Gislason, dramatisk sopran, og Rasmus Ryge, baryton, begge fra Det Kongelige Operakor, og af den unge tenor-komet Jonathan von Schwanenflügel.

Bo Lundby Jæger, indtil for nyligt korchef på Det Kgl. Teater, er akkompagnatør ved flygelet, og Jonas Viggo Pedersen dirigerer Opera i Provinsens Kor.

Erling Eliasson, tidligere solodanser for Den Kgl. Ballet og nu underviser, blandt andet på Operaakademiet, er kunstnerisk leder for Opera i Provinsen og har instrueret teaterkoncerten, og Louise Porret er hans assistent.

Louise Porret og Erling Eliasson har vævet én dramatisk handling sammen omkring kendte arier og korsatser fra fire berømte operaer - Bizets »Carmen«, Puccinis »Tosca«, Mascagnis »Cavalleria Rusticana« og Tjajkovskijs »Eugen Onegin«.

- På scenen sammenkæder Erling historien. Solister og kor er i kostumer, som passer til scenerne, der er indstuderet, så de medvirkende agerer, samtidig med at de synger, fortæller Louise Porret.