Skoleelever indtager Ringsted

De bevæger sig langsomt, men sikkert, fremad, mens ligeså mange er på vej den modsatte vej. Dørene til byens rådhus er fyldt med unge mennesker, der enten maser sig mod borgmesterens kontor, er på vej ind i byrådssalen eller er på vej ud i den regnfulde luft igen.

De, der bevæger sig mod borgmesterens kontor, har én ting i sinde - de vil vide, hvilken farve hans sokker er. Andre vil vide, hvor mange malerier af borgmestre, der pryder væggene i byrådssalen.

Fælles for dem er, at de, ligesom de 1600 andre elever, deltager i begivenheden »Den Levende By«, der dagen igennem skal bringe dem vidt omkring blandt Ringsteds erhvervsdrivende, foreninger, kultur- og uddannelsesinstitutioner.

Ved hjælp af en applikation på smartphonen går den vilde jagt rundt i Ringsted efter poster, digitale som levende, hvor eleverne samler point for at få en plads i den stort anlagte finaledyst ved Lystanlægget, hvor dagens aktiviteter kulminerer i løbet af eftermiddagen.

Eleverne samler point løbende, mens de løser forskellige opgaver, der både udfordrer krop, hjerne og ikke mindst samarbejdsevner.

Bevægelse og fremtid

»Den Levende By« arrangeres af Dansk Firmaidrætsforbund og SchoolsOnTheRun, og har eksisteret siden 2012. Arrangementet skal, udover at inspirere eleverne til en mere aktiv hverdag, vise de unge, hvordan en fælles fremtid kan se ud i Ringsted.

Blandt deltagerne er et hold fra 10. klasse på Campusskolen.

De bevæger sig fra post til post, mens de holder skarpt øje med deres telefoner.

Allerede i løbet af de første timer når de at besøge rådhuset flere gange, ligesom de kommer forbi Fitness World i jagten på point.

- Vi er mere aktive end på en normal skoledag, fortæller Emilie Camme, der er en del af holdet.

Hun bliver afbrudt af Sarah Kjærsgaard, der ligeledes er med på holdet.

- Og det er hyggeligt, så længe det ikke regner, siger hun med et grin.

Resten af holdet giver hende ret.

Dagens aktiviteter kulminerer i en stor finaledyst, der finder sted i Lystanlægget klokken 13.00. Bagefter er der præmieoverrækkelse, hvor vinderen af dagens aktivitetsspil modtager sin præmie.