Spansk politi har identificeret 15 dødsofre efter angreb

Angreb i Barcelona og Cambrils har nu kostet 15 mennesker livet. Offer fundet knivdræbt. 22-årig efterlyses.

En embedsmand i Spanien siger, at myndighederne har identificeret alle 15 dødsofre for de to angreb i Barcelona og Cambrils i sidste uge.

Cataloniens justitsminister, Carles Mundo, oplyser, at der blev dræbt otte mænd - deriblandt to mindreårige drenge - og syv kvinder.

Ifølge Mundo, der holdt pressekonference mandag, er antallet af dræbte oppe på 15, efter at en mand, Pau Perez, blev fundet knivdræbt i en bil, som en af angriberne menes at have brugt til flugt.

Hidtil har antallet af dræbte været opgjort til 14 ved to angreb torsdag og fredag. 13 blev dræbt i Barcelona, mens en mistede livet i kystbyen Cambrils.

Det var formentlig den efterlyste 22-årige marokkaner Younes Abouyaaqoub, som sad bag rattet ved bilmassakren i torsdags på fodgængere på Barcelonas gågade La Rambla, der begik drabet på Pau Perez under sin flugt.

Det spanske politi frygter, at Abouyaaqoub er flygtet til udlandet. Han er efterlyst i Frankrig og i det øvrige EU. Det bekræftede de spanske myndigheder søndag.

De mistænkte er stort set alle yngre mænd og børn af marokkanske migranter.

Mindst syv af de 12 mistænkte voksede op i den spanske ny Ripoll eller boede der.

De menes at være blevet radikaliseret, og politiets teori er, at de unge mænd havde planlagt et stort angreb med sprængstof.

Det slog fejl efter en eksplosion i et hus onsdag, hvor flere af de mistænkte opholdt sig. I stedet gennemførte de angreb med køretøjer.

Politiet efterforsker også en savnet imam, som politiet mener kan være blevet dræbt onsdag, da gruppens sprængstoflager øjensynligt eksploderede ved et uheld.

Politiet mener, at imamen, Abdelbaki Es Satty, radikaliserede de unge mænd i den ekstremistiske celle.