Genganger fik 10.000 kroner af fuglebrødre

10.000 gode danske kroner. Så meget rigere blev 23-årige Mads Engblom, der er vokset op i Frederikssund, men nu bor på DTU Campus, fredag middag, da Frederikssund Borger- og Fugleskydningsselskab uddelte legater, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Eller rettere legat i ental. For i år var Mads Engblom den eneste kvalificerede ansøger.

Sidste år modtog han 5000 kroner i legat, men det var altså fordoblet i år, og pengene falder på et tørt sted, fortæller modtageren, der er uddannet tømrer, men nu læser på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han studerer byggeteknologi.

Formand for Frederikssund Borger- og Fugleskydningsselskab, Niels Martin Viuff, var med til at overrække legatet sammen med fuglekongen Erik Elmdahl og næstformand Henrik Gammeltoft, og formanden var glad for at kunne give en håndsrækning.

- Det er super fedt, at vi kan hjælpe nogle unge mennesker. Der er brug for dygtige unge, jo flere, jo bedre, siger Niels Martin Viuff, og tilføjer:

- Kravene til ansøgerne er blevet skærpet i år, og det er derfor, at vi kun har én kvalificeret ansøger. Nu skal man have et svendebrev og være i gang med at læse videre. Det er fint, for jeg synes, det er en rigtig god idé først at uddanne sig til håndværker og så tage en ny uddannelse, hvor man kan bruge sine færdigheder. Næste år håber jeg bare, at der er flere, der søger vores legater, siger formanden.

suk