Helt gak-gak: Toget suser forbi supersygehuset

Når den ny jernbanelinje Ringsted-København åbner i december næste år, betyder det samtidig ringere tog-betjening af Sjællands Universitetshospital Køge. DSB dropper at lade regionaltoget fra Næstved over Køge standse på Ølby Station - den nærmeste station ved supersygehuset, som altså kun skal betjenes med S-tog.

Det har fået borgmester i Køge Flemming Christensen (K) til at rette en bekymret henvendelse til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Borgmesteren peger på, at universitetssygehuset står til at få 60.000 årlige indlæggelser (mod 22.000 i dag), og de mange ekstra pårørende og ansatte vil formentlig give flere passagerer til Ølby Station end til Køge Station.

- Det giver simpelthen ikke mening, at toget ikke skal holde i Ølby, når der nu kommer så mange flere patienter, besøgende og arbejdspladser på det nye universitetshospital. Dertil kommer alle de studerende og ansatte på det nye campus, hvor der også vil være en del pendlere, siger Flemming Christensen.

Også regionsrådsmedlemmerne, Christian Wedell-Neergaard (K), der er formand for sygehusudvalget i Region Sjælland og formand for trafikudvalget Peter Jacobsen (DF) er bekymrede.

- Det er noget skidt, og jeg mener, at vi må se at blive enige i KKR (samarbejde mellem de 17 kommuner i regionen), så vi kan lægge fælles pres på ministeriet og DSB, siger Peter Jacobsen.

DSB har afvist at udtale sig, så længe transportministeriet ikke har svaret.

Den ny station Køge Nord på Ringsted-København-banen ligger fem kilometer fra Sjællands Universitetshospital.