Kruses sætter rekord

I 1971 flyttede Marie Kruses Skole og Gymnasium fra København til Farum. Siden er der bygget ud på livet løs, og i dette skoleår sætter Kruses Gymnasium ny rekord for elevoptag.

419 elever er indskrevet i gymnasiet, som dermed er fuldt udbygget til fem spor på hver årgang. Det er fjerde år i træk, at gymnasiet i Farum modtager flere ansøgere end året før,

Fremgangen sker i en tid, hvor søgningen til landets og regionens gymnasier er faldet i forhold til året før

Rektor for Kruses Gymnasium Carsten Gade mener, at den øgede interesse for gymnasiet er et resultat af mange forhold. I kraft af sin egenskab af privatgymnasium har Kruses nogle muligheder, som rektoren tror, spiller en særlig rolle.

- Som privatgymnasium har vi mulighed for at sammensætte nogle kombinationer af fag, som man ikke har på offentlige gymnasier, og dermed kan vi tilbyde eleverne noget, som de ikke kan få andre steder, forklarer Carsten Gade.

Cirka en tredjedel af de 148 elever 1.G´ere kommer fra Marie Kruses Skole. De resterende elever kommer primært fra Furesø Kommunes folkeskole.

- Kommunen prioriterer uddannelse højt, så kommuneskolerne er rigtig gode og er derfor en god fødekæde. Derudover skal man ikke undervurdere, at vi ligger højt fagligt, og eleverne fortsætter i særdeles høj grad videre i uddannelsessystemet, vurderer Carsten Gade, som ser positive elementer i gymnasiets størrelse.

- Det er en ideel størrelse, hvor vi balancerer mellem at være store nok til at kunne tilbyde alle faglige muligheder og samtidig små nok til at have et studiemiljø, hvor lærerne kan overskue eleverne, og eleverne kan overskue hinanden. Også på tværs af årgange, forklarer han.