Q-Interline indgår aftale i Norge

Q-Interline har hovedkontor på Stengårdsvej i Tølløse, hvor administrerende direktør Martin R. Henriksen her ses. PR-foto

Ingeniørfirmaet Q-Interline med adresse i Tølløse har indgået en aftale om partnerskab med Skala AS i Norge for at styrke Q-Interlines tilstedeværelse og kundesupport i Norge.

Q-Interline udvikler og sælger analyseløsninger til laboratorieanalyser og procesoptimering. Virksomheden har en førende markedsposition inden for mejerisegmentet i Norge, men ønsker at udbygge markedspositionen til andre segmenter inden for fødevarebranchen og landbrugssegmentet, oplyser Q-Interline i en selskabsmeddelelse.

Virksomheden med hovedadresse på Stengårdsvej 7 i Tølløse har været børsnoteret siden november 2021.

Skala AS er Norges største kompetencecenter for næringsmidler med det største og bredeste fagmiljø inden for procesteknologi og produktionssupport for den norske madindustri, herunder fiske-, mejeri-, foderindustrien og landbrug.

Råvarer udnyttes bedre

Skalas vision er at gøre norsk produktion mere bæredygtig, effektiv og konkurrencedygtig. Dette er med til at gøre Skala og Q-Interline til et godt match.

I selskabsmeddelelsen siger Q-Interlines administrerende direktør Martin R. Henriksen, at virksomhederne med Q-Interlines analyseløsninger kan spare energi i produktionen, udnytte råvarerne bedre og optimere produktionsprocessen uden at gå på kompromis med kvaliteten på slutproduktet.

- Vores løsninger understøtter Skalas vision, og vi ser frem til i samarbejde at kunne hjælpe flere norske madproducenter med at få en bæredygtig og konkurrencedygtig produktion, siger direktør Martin R. Henriksen.

Virksomheden ser frem til at udvikle dette nye partnerskab og samarbejde og kunne nå ud til mange flere norske kunder med vores analyseløsninger.

Analyse med infrarødt lys

Q-Interline, der blev stiftet i 1996, udvikler avancerede analyseapparater, der ved hjælp af infrarødt lys langt hurtigere end en laboratorieanalyse kan fortælle, hvad der er af kemisk indhold i faste stoffer, væsker eller gasser.

Selskabet er blandt de førende leverandører af analyseudstyr til mejerisektoren i Skandinavien. Der er gennem årene leveret analysesystemer til kunder i 39 lande verden over inden for fødevare- og mejeriindustrien, landbrug, farmaceutisk og kemisk industri.

Der er udviklet patenterede løsninger til fødevareanalyse, og Q-Interline bidrager på den måde til en bæredygtig anvendelse af råvarer, der bruges til fødevareproduktion. Samtidig sikres det, at kvaliteten af de producerede fødevarer fremmer menneskers og dyrs helbred og velbefindende.

Under hele processen analyseres produktionen, så en eventuel fejlproduktion af fødevarer hurtigt kan standses, så spildet minimeres.