Suveræn start på året

Nordsjælland har haft en god januar, hvor alle mand har været til rådighed og fri for skader. Det gav bonus i årets første kamp i mændenes Håndboldliga, hvor Skanderborg Aarhus måtte indkassere et nederlag.

Det blev som ventet en meget lige kamp. Den kommende Aalborg-spiller Thomas Arnoldsen udlignede til 17-17 efter 40 minutter.

Men derfra tog Nordsjælland teten. Jimmi Andersen kom ind i målet og gav nye vitaminer til forsvaret, hvor Frederik Andersson forinden havde stået umådeligt stærkt, og så kunne Tobias Jørgensen midt i 2. halvleg bringe Nordsjælland foran 20-17.

Det var langt fra overstået endnu. Nordsjælland havde også sine problemer med Kristoffer Laursen i Skanderborg-målet. Nordsjælland forsøgte sig med syv-mod-seks spil for at få løsnet lidt op, men det gjorde kun at Hakun West av Teigum kunne reducere til 24-23 med lidt under fem minutter igen.

Men Nordsjælland formåede at holde hovederne kolde og være skarpe i afslutningerne. Magnus Kronborg scorede til 25-23 på sit andet straffekast i kampen. Målmand Jimmi Andersen reddede et forsøg fra Skanderborgs Morten Jensen, og så kunne Carl-Emil Haunstrup med en cool afslutning fra højrefløj give Nordsjælland en tre målsføring tilbage.

Thomas Arnoldsen fik ganske vist reduceret, men i det efterfølgende angreb fejrede Gustav Bruun sin nylige kontraktforlængelse scoringen til 27-24, og dermed var sejren ikke længere i fare.

Det var kulminationen på en stor kamp. Nordsjælland og især målmand Frederik Andersson startede stærkt. Det gav Nordsjælland en 9-7-føring, inden målmand Salah Boutaf måtte vige pladsen til fordel for Kristoffer Laursen.

Nordsjælland løb ind i en periode, hvor hjemmeholdet havde svært ved at komme til scoring. Gæsterne nåede at bringe sig foran 8-10, men med en scoring i sidste sekund af Matias Campbell sikrede Nordsjælland, at de to hold stod helt lige 13-13 før de sidste 30 minutter.