Børn klappede, smagte og lærte om fisk

frederikssund Ved dit barn egentlig, at fisken, som I spiste i søndags, kommer fra havet og ikke bare fra køledisken i supermarkedet?

Det oplever Frederikssund Fritidsfiskerforening, at mange børn ikke gør, og derfor afholdt de tirsdag og onsdag "Klap en fisk"-arrangementer, hvor lokale dagplejere, institutioner og skoler blev inviteret ud på Sydkajen i Frederikssund.

"Vi lever jo i et landbrugsland, men mange ved dårligt nok, hvor kødet kommer fra. Vi vil gerne være med til at give børnene et afslappet forhold til maden," forklarede medlem i foreningen Otto Sänger, der også kom med et eksempel:

"Alle synes, det er ulækkert at rense en fisk, men det er jo en nødvendighed, hvis du efterfølgende vil spise den."

I år var der 317 tilmeldte til arrangementet og oveni mødte en del også uanmeldt op, Blandt de fremmødte var børn og voksne fra den kommunale dagpleje i Frederikssund. De er kommet til "Klap en fisk" i ti år.

"Vores børn er så små, så vi gør det mest for at give dem sanselige indtryk. Inden vi tager herned, kører vi fisketema i dagplejen, og så bliver dagen en kæmpe oplevelse for ungerne," fortalte dagplejer Pia Rasmussen.

At børnene fik sig en stor oplevelse, var da også tydeligt at se. "Jeg vil også røre" udbrød en dreng, da han fik øje på en fisk og smilede stort, da hans hånd endelig rørte den. Der var også mulighed for at smage stegt ål, og det var så stort et hit hos en pige i lyserøde regnbukser, at dagplejeren blev helt bekymret for, om der nu var plads i maven til frokosten senere på dagen. Et af de store tilløbsstykker i år var en syngende batteridreven fisk, der var blevet hængt op på et hegn. Foran den blev der sunget og danset til den store guldmedalje.

Det havde taget fiskerforeningen et par dage at få gjort de mange forskellige oplevelser klar til børnene, og de havde ikke klaret det uden hjælp.

"Vi har fået en kæmpe opbakning fra foreningen, og der er vel 15-20 personer, der har biddraget. Det er da fantastisk," sagde Otto Sänger.

Dagplejerne var også meget glade for, at arrangementet endnu en gang var kommet op at stå. Som en af dem udbrød, da ålen var spist, og børnene stod hånd i hånd klar til at tage tilbage mod deres institution:

"Vi kommer altid gerne igen. År efter år efter år."