Flere sager om spiritus- og narkokørsel i løbet af weekenden

Politi: 23 personer blev i løbet af weekenden i 24 tilfælde afsløret i at køre i narkotika- eller spirituspåvirket tilstand i et køretøj i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

Tre af forseelserne fandt sted i Stevns kommune.

Dels var en 73-årig kvinde fra Stevns i kontakt med politiet to gange i løbet af weekenden.

Første gang var fredag aften den 27. januar kl. 21.29, hvor hun påkørte et skilt på Acacievej i Strøby Egede, hvorefter bilen stoppede.

Ifølge politiets døgnrapport tog en kvik borger nøglerne fra den 73-årige kvinde, som var uskadt, men spirituspåvirket. Politiet kørte til stedet, hvor en alkometertest viste, at hun havde en promille over det tilladte. Hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Søndag den 29. januar kl. 18.45 var samme 73-årige kvinde atter ude at køre på vejene, og denne gang påkørte hun byskiltet på Strøby Bygade, så det væltede. Igen slap kvinden uskadt, men hun havde også ved dette uheld en promille over det tilladte. Hun blev derfor anholdt og måtte igen med en politipatrulje en tur på sygehuset, hvor hun fik udtaget en blodprøve.

Kvinden har nu fået inddraget sit kørekort til sagen, og politiet afventer resultatet af blodprøverne.

Også en 28-årig mand fra Ugerløse bevægede sig rundt på de stevnske landeveje i weekenden i påvirket tilstand. Han blev standset af politiet på Skørpinge Mark natten til søndag den 29. januar kl. 00.04, og blev sigtet for narkokørsel i en personbil, som han ikke måtte være fører af, eftersom han ikke havde noget kørekort.