Første navne offentliggjort til årets festuge

Vordingborg Idrætsforening (VIF) har netop offentliggjort de første navne på sommerens festuge på Slotstorvet. Kontrakterne er underskrevet og arrangørerne håber, at økonomien falder helt på plads i løbet af de kommende 14 dage.

 

Onsdag i indeværende uge tager Vordingborg Kommunes økonomiudvalg stilling til en ansøgning fra Vordingborg Idrætsforening (VIF) om tilskud til årets festuge. Pengene er tidligere bevilget til den gamle festugekomité, men eftersom den har nedlagt sig selv, har de nye arrangører af Vordingborg Festuge måttet fremsende en ny ansøgning om støtte. - Ansøgningen er også ændret, fordi vi er en forening og formålet er anderledes, fortæller Morten Brandt, formand for VIF, der kun må engagere sig i aktiviteter, der udbreder kendskabet til fodbold.I skrivende stund kendes den politiske beslutning ikke.VIF har også måttet fremsende en ansøgning til Skat om momsfritagelse af festugen. Dén ansøgning forventes færdigbehandlet om en uges tid. De to ansøgninger er væsentlige for festugens økonomiske fundament, men i følge Finn Hemmingsen, der både var med i den gamle festugekomité og sidder i det nye udvalg under VIF, er der givet mundtlige tilsagn både fra Skat og fra politisk side.- Med de tilkendegivelser, vi har fået, der kan det ikke give underskud, mener Finn Hemmingsen, og fortæller, at det dårligste festugeår nogensinde gav et underskud på op mod 90.000 kroner.- Går det helt galt, så er det dér, vi står, mener Morten Brandt, der har lavet et festugebudget ud fra de værst tænkelige scenarier. Budgettet opererer dog med et overskud på 300.000 kroner, som vil tilfalde fodboldklubben, men det er også fodboldklubben alene, der skal dække, hvis der kommer et underskud.

 

Advokat- og revisorhjælp

Ifølge Morten Brandt har VIF entreret med advokaten Bruno Munson, der blandt andet også er advokat for Roskilde Festivalen. Han har hjulpet med overdragelsesforretningen, som nu har sikret VIF retten til navnet Vordingborg Festuge, hjemmesiden (som forventes at komme op at køre i indeværende uge) og kontakten til de mange frivillige.- Vi forpligter os til at videreoverdrage festugen til dem der kommer efter, fortæller Morten Brandt, der således ikke har nogen planer om at VIF skal stå for Vordingborg Festuge mere end denne ene gang.Sideløbende med planlægningen af dette års festuge er arbejdet med at etablere en ny fond, der kan stå for arrangementet i fremtiden, således i fuld gang.- Det her er et alt, alt, alt for stort arrangement at have liggende i en idrætsforening, siger Morten Brandt. Den nye organisering forventer han ligger klar om en til to uger, så man dermed kan komme i gang med planlægningen af senere års festuger. En ting ligger dog fast allerede nu:- Festugen er ikke nogen lille lukket kerne længere, og det vil den ikke være i fremtiden heller, slår Finn Hemmingsen fast.Udover advokatbistand har Øernes Revision ifølge Morten Brandt tilbudt deres assistance til revision på hele arrangementet samt at kigge på fondsansøgninger.- De sikrer, at vi får lavet tingene i den rigtige rækkefølge, og så vi kan lave et selvstændigt regnskab under VIF?s samlede regnskab, forklarer Morten Brandt, der også har koblet Lollands Bank på som festugens bank.

 

De spiller på festugen

Selvom der endnu mangler at falde nogle vigtige brikker på plads for dette års festuge, så har Finn Hemmingsen underskrevet kontrakterne med musikerne i mandags og Morten Brandt kan løfte sløret for, hvem der optræder på Slotstorvet de to første dage.- Zididada og Infernal åbner mandagen. Tirsdag kommer Noa og Ida Corr.Flere navne vil han ikke ud med endnu, men minder om, at festugen udover den store scene på Slotstorvet også har en scene to på ruinterrænet, hvor lokale upcoming bands og solister i samarbejde med Bunkeren giver koncerter i dagtimerne klokken 16-19.Hvis man som privatperson gerne vil støtte årets festuge, så har VIF sat gang i produktionen af nogle støttearmbånd, som indenfor kort tid vil kunne købes i Vordingborgs butikker og foreninger.