Det siger borgerne om servicen i Egedal Kommune

Som Lokalavisen Egedal kunne fortælle i tirsdags, så har Danske Kommuner netop offentliggjort en undersøgelse om service-tilfredsheden i landets 99 kommuner.

Her er Egedal Kommune placeret på en sidsteplads med en tilfredshed på bare 52 procent - i den anden ende af skalaen ligger Gentofte Kommune med 79 procent i tilfredshed.

I den forbindelse har vi været på gaden - i Egedal Centret - for at tage temperaturen på borgernes holdning til kommunens knap så heldige placering.

"Efter min mening er placeringen fortjent. Jeg synes ikke, at Egedal Kommune lever op til mine forventninger som borger. Se bare på ældreområdet, hvor personalet på vores plejehjem løber sig selv ihjel, fordi de er alt for få mennesker. Det er ikke godt nok af en kommune som Egedal," siger Stenløse-borgeren.

Anne-Grete Albøg, som bliver bakket op af Ida Maria Rasmussen fra Buresø.

"Jeg er stødt på mange folk, som ikke er tilfredse med servicen i Egedal Kommune - det gælder både i forhold til ældrepleje og for dem på kontanthjælp. Der er generelt ikke meget hjælp at hente. Min fornemmelse er, at der er for mange områder, som halter i kommunen. Denne placering kan forhåbentlig få politikerne til at trække i arbejdstøjet og vende skuden. Det skal kunne gøres bedre," siger hun.

Der er dog også de borgere, som er overrasket over sidstepladsen hos Danske Kommuner.

"Jeg synes ikke, at kommunen fortjener en sidsteplads. Jeg bruger ikke kommunen så meget, men jeg har dog en sag kørende for tiden, som de løser ganske fint, så denne placering er meget overraskende. Det er spare-tider - også for Egedal, men forhåbentlig vender det snart, så der kan leveres en service, som alle borgere er tilfredse med. Under alle omstændigheder er det dårlig reklame for kommunen, så der skal findes løsninger, for vi kan ikke være tjent med en sidsteplads i sådan en undersøgelse," siger Christian Ravnsbæk fra Søsum.

Erk Martinsen fra Slagslunde har ligeledes et godt indtryk af Egedal Kommune.

"Jeg har kun lige set overskriften på undersøgelsen fra Danske Kommuner, men umiddelbart kommer Egedals bundplacering som en stor overraskelse. De gør et godt stykke arbejde og leverer en okay borgerservice. Jeg kan ikke sætte en finger på noget, og jeg er rigtig glad for at bo i kommunen. Det er et dejligt sted," siger han.