Billedserie: Generalprøve på Fame

22 unge musicaltalenter - heraf halvdelen fra Talentskolen Næstveds scenekunstlinje - er torsdag klar til premieren på Musikteater Næstveds allerførste forestilling.

Meget symbolsk er det 80'er-klassikeren Fame, der handler om stræben efter berømmelse, som sættes op i Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Siden januar er der blevet øvet hver eneste torsdag, fredag og lørdag. I fredags var der så generalprøve, hvor Sjællandske mødte to af hovedrollerne; 20-årige Emmely Moraitis spiller Carmen Diaz, mens den et år ældre Marie Holst kan opleves som Serena Katz.

- Den her uge har været virkelig intens, og man rykker sig meget. Vi har først nu set de scener, vi ikke selv er med i, fortæller Marie Holst, som er i gang med tredje og sidste år på Talentskolen.

Eleverne fra scenekunstlinjens undervisning varetages fra januar til juni af Musikteater Næstved, som er en forening nyoprettet af afdelingsleder Kristian Studsgaard. Meningen er, at en ny musical skal sættes op årligt.

Talentskolens elever var garanteret medvirken i Fame, men ikke en decideret rolle. De måtte til audition, som var åben for alle.

- Det er givende, at det er lavet på den måde. Det kan godt være, chancen for en rolle bliver mindre, men forestillingen bliver tre gange bedre. Jeg synes, det er mega fedt, siger Marie Holst.

Emmely Moraitis er en af dem, som ikke går på Talentskolen. Hun glæder sig over at have fået chancen for at medvirke.

- Det er mere professionelt, end hvad jeg har prøvet tidligere. Der bliver sat store krav. Man skal sgu kunne sine replikker, forklarer hun og bakkes op af Marie Holst:

- Man kan mærke, at der stræbes efter professionalisme. Der er ikke meget kaffeklub over det. Men vi skal jo også uddannes til den rigtige verden.

I Fame knokler hovedrollerne for at opnå berømmelse. Både Emmely Moraitis og Marie Holst nikker bekræftende til, at det også er det, de går efter.

- Jeg vil gerne være noget inden for den kreative verden. Om det lige skal være sang, musical eller noget tredje, ved jeg ikke helt endnu, lyder det fra Emmely Moraitis.

Marie Holst håber på det samme.

- Det er den vej, jeg gerne vil. Der er alle mulige sjove måder at nå dertil på. Det kunne være musikkonservatoriet eller musicalakademiet i Fredericia - men de optager kun fire kvinder om året. I første omgang vil jeg ud at vise mig frem, siger hun.

Der er premiere på Fame på torsdag, og musicalen spiller også fredag, lørdag og søndag.