Folkedebat i hede Høng

Ruds Vedby Garden spillede, borgmesteren holdt tale og folk sang fællessang på Folkemødet i Høng, hvor solen bagte på folket hele lørdagen. Varmegraderne var en udfordring for mange, blandt andet garderne, der måtte køles ned med en håndspray, da der hurtigt blev meget varmt inde under deres uniformer.

Heldigvis kunne folk søge skygge i de mange stande, der var sat op på dagen. De stod på rad og række og formede to stier, som deltagerne som i et formel 1-løb i slowmotion kunne tøffe ned af og tage et pitstop, der hvor det nu føltes mest interessant.

På de mange politiske stande kunne man få en en-til-en diskussion med en politiker. Også nyere partier som Alternativet og Nye Borgerlige var til stede på folkemødet. Læ for solen kunne også findes i de fire debattelte omme bag standene. Her debatterede hovedsageligt, men ikke udelukkende, politikere med hinanden og med tilhørerne.

Der blev blandt andet diskuteret inklusion i skolen og det værdige ældreliv. I et af teltene kunne man møde de nye kandidater til efterårets kommunalvalg. Det sidste telt i række var dedikeret til ungdomspartierne, der havde luret, hvordan man lokkede børnene til, hvilket indebar gratis slush ice.