80'er-hitserien "Roseanne" vender tilbage med ny sæson

En af de mest populære serier fra 80'erne og 90'erne får en ny sæson i 2018 med Roseanne Barr og John Goodman.

Den populære tv-serie "Roseanne", der handler om en arbejderklassefamilie i den amerikanske delstat Illinois, vender tilbage med en ny sæson i 2018.

Det oplyser tv-kanalen ABC.

Størstedelen af de oprindelige skuespillere vil være med i den nye sæson. Det gælder blandt andre John Goodman, der siden seriens start i 1988 har haft en succesfuld karriere på det store lærred, og Roseanne Barr, der er seriens hovedperson.

"Roseanne" havde millioner af seere, da det rullede over tv-skærmene fra 1988 til 1997. Serien vandt desuden en lang række tv-priser.

Den følger mor Roseanne Conner, far Dan Conner og børnene Jackie, Darlene, DJ og Jerry.

Som en familie i den lavere ende af arbejderklassen vender de hver en dollar. Og tv-seriens skabere mener, at Conner-familien kan levere et vigtigt perspektiv til nutidens USA.

- Der er ikke nogen, der er bedre til at kommentere på vores moderne USA end Roseanne, siger Channing Dungey, der er underholdningschef for ABC, i en pressemeddelelse.

Serien foregår stadig i den fiktive by Lanford i Illinois. Her boede og arbejdede familien i løbet af de ni sæsoner, der hidtil er lavet af serien.

- Conner-familien vil fortsat forsøge at håndtere de økonomiske udfordringer, der følger med, når man har begrænsede midler i 2018, skriver ABC i en pressemeddelelse.

Sara Gilbert, der spillede datteren Darlene, vender også tilbage.

Det samme gør Michael Fishman, der spiller sønnen DJ, og Lecy Goranson, der spiller datteren Becky. Også Laurie Metcalf, der har rollen som Roseannes søster, Jackie, vil være at finde i den nye sæson.

Roseanne Barr stillede op som præsidentkandidat for Det Grønne Parti i USA i 2012. Hun vandt dog ikke partiets nominering.

Hun har siden været en af ganske få kendte personer, der offentligt har forsvaret USA's præsident, Donald Trump.

John Goodman har blandt andet spillet bærende roller i film som "The Big Lebowski", "Blues Brothers 2000" og "The Flintstones."