Narkohunden Pablo er atter fundet - var farvet sort

To mænd fra Sønderborg er sigtet for tyveri af narkohunden Pablo, der søndag aften blev fundet for anden gang.

Narkohunden Pablo er nu igen blevet fundet efter at være blevet stjålet to gange på få dage.

Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Hunden blev torsdag for anden gang stjålet fra sin hundegård i Aarhus N, men søndag aften fik politiet et tip om, at Pablo skulle befinde sig på en adresse i Sabro.

En patrulje kørte ud til stedet og ransagede adressen, hvor der befandt sig to mænd på 17 og 21 år. Hunden blev holdt indespærret bag en låst dør, og de to mænd blev herefter anholdt og sigtet for tyveri af hunden.

Mændene er fra Sønderborg.

Pablo arbejder som spor- og narkohund i flyvevåbnet. Nærmere bestemt i Karup på det, der kaldes Air Force Training Center.

Hunden bor dog i Aarhus.

Ekstra Bladet har talt med hundens ejer, Michael Johansen. Han fortæller, at chippen er blevet pillet ud af Pablo, så den har to store, åbne huller på halsen.

- Det ser ikke rart ud, den er i medicinsk behandling nu, men det er dybe huller, siger Michael Johansen til Ekstra Bladet.

Da Michael Johansen blev præsenteret for Pablo, efter at den igen var blevet fundet, troede han ikke på, at der var tale om hans hund.

Det skyldes, at tyvene har malet hunden.

- Jeg kigger derind igen og kan så godt se på øjnene, at det er Pablo. De har så farvet ham. Han er farvet mørk, nærmest blålig sort. Det har de gjort, for at man ikke skal kunne genkende ham, siger han.

Det første tyveri vakte også stor opmærksomhed. En omtale af sagen med et billede af hunden i en forårsgrøn skov appellerede til mange mennesker, og på Facebook blev efterlysningen delt flittigt.

Danmarks Jægerforbund gik også ind i sagen.

Forbundet opfordrede sine medlemmer over hele Danmark til at se efter Pablo, når de færdedes ude i naturen.